Spanyolország magabiztos győzelemmel az Európa-bajnoki címre tör

Első alkalommal lépte át a félpályát Georgia, amelynek eredményeképpen öngóllal előnybe került Spanyolország az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, Kölnben. A spanyol válogatott fordított, és kiejtette a kontinenstorna meglepetéscsapatát, így összejött az álom negyeddöntő, ahol a házigazda Németország lesz az ellenfél.

A spanyol–grúz nyolcaddöntő előtt a legegyoldalúbb párosításnak ígérkezett a találkozó, hiszen a spanyolok a csoportkör legmeggyőzőbb teljesítményével, három győzelemmel és kapott gól nélkül jutottak tovább, míg az Eb-újonc Grúzia a csoportkör utolsó fordulójában győzte le Portugáliát. A mérkőzés elején a spanyol csapat dominált, de a grúzok először lépték át a félpályát, és egy öngóllal megszerezték a vezetést, ami az első gól volt, amit a spanyol válogatott kapott a tornán.

A spanyolok nem hagyták magukat, és tovább támadtak, Mamardasvili grúz kapus több bravúrt is bemutatott, de a 38. percben Rodri egyenlített egy nagy erejű, lapos lövéssel. A második félidőben a spanyolok fordítottak, Fabián Ruiz fejelt a hálóba, majd Nico Williams és Dani Olmo is betalált, így a mérkőzés 4-1-es spanyol győzelemmel zárult.

A spanyol válogatott így továbbra is a torna fő esélyesének tekinthető, de az elődöntőbe jutásért a házigazda Németországgal kell megküzdeniük. A kölni nyolcaddöntőben a spanyolok gyors, fantáziadús és eredményes játékot mutattak be, amelynek köszönhetően hibátlanul jutottak a legjobb tizenhat közé.

Az Európa-bajnokság következő napján Franciaország–Belgium és Portugália–Szlovénia mérkőzésekkel folytatódik, ahol a negyeddöntős mezőny további tagjai is kiderülnek. A spanyol–német csúcsrangadó mellett egy svájci–angol csata is várható ezen az ágon.