Galkó Balázs megkapta a Hazám-díjat

Galkó Balázs színész óriási elismerésben részesült, hiszen a napokban átvehette a Hazám-díjat, amelyet a művészeti élet jeles képviselői adományoznak az életpályája és munkássága elismeréseként. Az ünnepség a múlt hétvégén zajlott, és a színész még mindig a boldogság érzésétől van elragadtatva, amit remegő hangon osztott meg lapunkkal.

Galkó Balázs számára különleges jelentőséggel bír a díj, mivel teljes mértékben civil kezdeményezésen alapul, és semmilyen politikai vagy gazdasági befolyástól mentes. A díjátadón a családja is jelen volt, kivéve a lányát, aki munkája miatt nem tudott részt venni az eseményen, de később ő is gratulált az apjának.

A színész büszkén mesélte, hogy a gyerekei és volt felesége is osztozott az örömében, amikor megmutatta nekik a díjat. Galkó Balázs idén olyan neves személyiségek sorában kapta meg a Hazám-díjat, mint Csepeli György szociológus, Dés László zeneszerző, Küllői Péter üzletember, Romsics Ignác történész, Fehér László festőművész és Ludassy Mária filozófus. A díjat évente hét személynek ítéli oda a héttagú kuratórium döntése alapján.