A Balaton Sound jövője biztosított: a szervezők cáfolják a pletykákat

Szerdán kezdetét vette a Heineken Balaton Sound, és a fesztivál Zamárdiban egészen szombatig tart. A rendezvényre belföldről és külföldről is érkeznek a látogatók, de felröppentek olyan hírek, hogy jövőre már nem rendezik meg a fesztivált. A szervezők azonban tiszta vizet öntöttek a pohárba, és cáfolták a pletykákat.

A Balaton Soundot évek óta hatalmas érdeklődés övezi, és idén sem volt ez másképp. A fesztivál első napján olyan nevek léptek fel, mint a Purple Disco Machine, James Hype, Adam Beyer és Maceo Plex, akik már korábban is együtt zenéltek, és a barátságukat a Soundra érkezve is ápolják.

A látogatók számáról még nincsenek pontos adatok, de a szervezők szerint az első nap már megmutatkozott, hogy idén is sokan érkeztek Zamárdiba, és a tavalyi nyitónaphoz hasonlóan nagy volt az érdeklődés.

A jövő évi fesztivál megrendezésével kapcsolatos pletykák ellenére a szervezők kijelentették, hogy jelenleg az idei rendezvényekre koncentrálnak, és a jövő évi Balaton Sound szervezése nem is került napirendre.

A Heineken Balaton Sound sajtófőnöke elmondta, hogy az előzetes jegyvásárlások alapján a látogatók többsége magyar, de jelentős az érdeklődés a külföldiek körében is, akik közül sokan érkeztek Szlovákiából, Belgiumból, Ausztriából, Németországból, de még az Egyesült Államokból, Brazíliából, Indiából és Zimbabwéból is.

A fesztivál története során több rekordot is felállított, például 2016-ban 157 000, 2018-ban 165 000, 2019-ben pedig már 172 000 látogatót vonzott. A járvány miatti kényszerszünet után 2022-ben újult erővel tértek vissza a népszerű előadók a magyar tenger partjára.