Lajsz András gyászol: Nem képes elengedni Zsuzsannát

Eltemette szeretett feleségét, Zsuzsannát Lajsz András, de a gyász és a fájdalom még mindig erősen hat rá. A koktélkirály minden este beszél elhunyt nejéhez, és éjszakánként vele álmodik.

Lajsz András a május közepén elhunyt felesége, Zsuzsanna után mély gyászban van. A temetés óta nap mint nap látogatja a sírt, ahol friss sárga rózsát helyez el, Zsuzsanna kedvenc virágát. Esténként beszélget vele, és éjszakánként álmában is őt látja. A közös lakásban Zsuzsanna holmijai érintetlenül maradtak, András még nem volt képes hozzányúlni. A 30 évig tartó közös életüket nem könnyű félretenni, és András még nem áll készen arra, hogy elfogadja felesége elvesztését.

Zsuzsanna tavaly augusztusban kapta a hasnyálmirigyrák diagnózisát, és bár az orvosok mindent megtettek, nem tudták megmenteni. András az utolsó pillanatokig mellette állt, lemondott minden munkájáról, hogy ápolhassa és támogathassa őt.

A gyász feldolgozása egyedülálló folyamat, és András elmondása szerint senki sem segíthet ebben neki. Büszkeséggel tölti el, hogy fia, aki orvosnak készül, a vizsgáit summa cum laude teljesítette, és továbbtanul, hogy plasztikai sebész lehessen. A barátok sem tudnak vigaszt nyújtani, Andrásnak egyedül kell megbirkóznia a veszteséggel.

A koktélkirály még nem tért vissza a munkába, de tervezi, hogy a következő héten újra elkezd dolgozni és részt vesz a rendezvényeken. Reméli, hogy a munka segíteni fog neki a gyász feldolgozásában és eltereli a gondolatait.