Váci férfi utcai kukában rejtett el több mint egy millió forintot

Tavasszal egy szécsényi család számlájáról 3,5 millió forintot tulajdonítottak el online csalók, a nyomozás során egy váci lakos került őrizetbe, aki pénzmosás gyanújával szembesült.

A rendőrségi nyomozás során először egy ukrán férfi került gyanúba, miután a csalás után 2 millió forint érkezett a számlájára. A hiányzó összeg sorsa is hamarosan kiderült, amikor egy 29 éves váci lakost vettek őrizetbe, akit pénzmosás bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

A váci férfi elmondása szerint az interneten talált egy álláshirdetést, ahol egy ismeretlen személy a számlaadatai elkérése után százezer forintot ígért neki, cserébe azért, hogy a számlájára utalt összeget felvegye és átadja.

A férfi beleegyezett az üzletbe, és április 12-én 1,3 millió forintot utaltak neki, amit a megbeszéltek szerint készpénzben fel is vett a bankból. A megbízói először azt kérték tőle, hogy az összeget vigye fel Budapestre, de a vádlott nem akart nagy összeggel utazni, ezért úgy döntöttek, hogy a pénzt becsomagolja és egy váci utcai kukában rejti el.

Az RTL Híradó információi szerint a rendőrség nem találta meg a rejtett összeget, a váci férfit néhány napja fogták el, és a csalók után még mindig nyomoznak.