Tiszavasváriban letartóztattak két férfit, akik fogva tartottak és megerőszakoltak egy 14 éves kislányt

Tiszavasváriban két harmincas éveiben járó férfit letartóztattak, mert két napig fogva tartottak és megerőszakoltak egy 14 éves kislányt. Az egyik férfi korábban kapcsolatban állt a lánnyal, majd az utcán kényszerítette őt az autójába és a lakására vitte, ahol késsel fenyegette. A lány végül elmenekült és feljelentést tett.

A Tények értesülései szerint a lány korábban egy párt alkotott az egyik férfival, aki húsz évvel idősebb nála. A kapcsolat megszakadása után a férfi az utcán állította meg a lányt, majd erőszakkal a saját és egy barátja autójába tuszkolta. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője, Borsodi-Buss Emese szerint a férfi a kislányt késsel fenyegette, hogy maradjon vele, a tinédzser telefonját pedig eladta és a pénzből drogot vásárolt.

A két férfi a barát lakásában tartotta fogva a lányt, ahol két napon át erőszakolták meg. Az áldozat félelmében nem mert ellenállni, de amikor észrevette, hogy a bódult férfiak nyitva hagyták az ajtót, megragadta az alkalmat és elmenekült.

A lány a rendőrségre sietett, ahol feljelentette az elkövetőket. A rendőrség elfogta és letartóztatta a két férfit. Az egyikük védekezése szerint állítása szerint nem követhetett el erőszakot, mert cserbenhagyta a nemi szerve. Az egyik férfi nagymamája szerint az unokája ártatlan, és a lány nem mond igazat.

Amennyiben bűnösnek találják őket, a két férfi akár tíz évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhető.