Szívszorító tragédia a Tiszában

Hétfő este Tokajnál a Tiszába ugrott egy szerelmes fiatal pár és egy 49 éves férfi, akik sajnos mindhárman életüket vesztették. A tragédia körülményeit jelenleg is vizsgálják.

Hétfőn este Tokajnál egy 49 éves férfi, 17 éves unokaöccse és annak 16 éves barátnője mentek fürdőzni a Tiszába, ahol a helyiek szerint gyakran jártak. A nap tragikus fordulatot vett, amikor a nagybácsi eltűnt a vízben, és a fiatalok hiába próbáltak segíteni, őket is magával ragadta az erős sodrás.

A Blikk korábban beszámolt arról, hogy a borsodi rendőrök, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai és a társszervek nagy erőkkel keresték az eltűnteket. Először a 49 éves férfi holttestét találták meg, majd később a 17 éves fiút és 16 éves barátnőjét is holtan találták.

Az MTI tudósítója szerint az áldozatok fürdőzés közben tűntek el, és személyes holmijaikat, valamint egyikük kutyáját járókelők találták meg, akik értesítették a rendőrséget. A vizsgálatok még folyamatban vannak, és bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

A Bors információi szerint a két fiatal a parton élvezte a napozást, amikor a nagybácsi beugrott a vízbe, de már nem jött fel a felszínre. A fiatalok azonnal a vízbe ugrottak, hogy segítsenek, de a sodrás magával ragadta őket.

A kutatócsapatok éjjel kezdték meg a keresést, miután egy németjuhászra bukkantak, aki a ruhákat és személyes tárgyakat őrizte. Lehoczki László, a Spider Mentőcsoport vezetője kapott értesítést a Legott Mentőcsoporttól, és azonnal megkezdték a szárazföldi keresést, míg László és csapata vízre szállt. Kedden délutánra már minden reményük odaveszett, miután a nagybácsi és a fiatalok holtteste is előkerült.

Hope, a mentőkutya jelzése alapján sikerült beazonosítani mindhárom áldozat pontos helyét, és a Kelet-Magyarországi Speciális Mentők vezetője a víz alól a felszínre hozta őket.

A Bors értesülései szerint Dávid és Evelin idén februártól alkottak egy párt, és az elmúlt öt hónapban elválaszthatatlanok voltak. Egy helyi férfi szerint az utolsó pillanatig együtt voltak, és sokkal több idő járt volna mindkettőjüknek.