Magyar Péter elleni vádak: lopás és rablás gyanúja a buli-botrányban

Több tanúvallomás is erősítheti a Magyar Péter ellen felmerült lopás és rablás gyanúját, miután a politikus a Dunába dobta egy férfi telefonját egy budapesti szórakozóhelyen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság már több személyt is kihallgatott az esettel kapcsolatban.

A Magyar Nemzet információi szerint a rendőrség meghallgatta a telefon tulajdonosát, aki részletesen beszámolt arról az incidensről, amikor Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, elvette és a Dunába dobta a készülékét. Az eset a június végi éjszakán történt egy belvárosi szórakozóhelyen, az Ötkertben. A vízirendészet munkatársai később megtalálták a telefon maradványait a folyó medrében, és a rendőrség sikeresen lementette róla a felvételeket, amelyeket a nyomozás során felhasználhatnak.

A Tisza Párt alelnöke azzal került összetűzésbe a sértettel, hogy az este folyamán folyamatosan videózta őt. Magyar Péter szerint a férfi provokátor volt, aki célzottan követte őt, hogy csapdába csalja. A politikus Facebookon közzétett bejegyzésében azt állította, hogy a férfi korábbi estéken is követte őket, és külön hangsúlyozta, hogy ő lesz az, aki tönkre fogja tenni őt.

A sértett a rendőrségi tanúvallomásában azt állította, hogy Magyar Pétert azért kezdte videózni, mert felháborította, hogy egy politikus mit keres egy tinédzserdiszkóban, és hogy szerinte fiatalkorú lányokkal táncolt. A férfi szerint a politikus odament hozzá, kivette a kezéből a telefonját, és kétszer arcon ütötte.

A rendőrség a buliban részt vevő két 19 éves tanulót is kihallgatta, akik szemtanúi voltak az eseményeknek. Ők látták, hogy Magyar Péter és a sértett között feszült volt a hangulat, és hallották, hogy a sértett többször követelte vissza a telefonját. A biztonságiak kivezetése után a diákok is távoztak, és az utcán látták, hogy a politikus és a sértett a rakpart felé indultak, ahol Magyar állítólag a Dunába dobta a telefont.

A Magyar Nemzet szerint a rendőrség nyomozása során felmerült, hogy a politikus garázdaságon és rongáláson túl akár lopást vagy rablást is elkövethetett. Az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) kezeli, mivel Magyar Péternek, mint EP-képviselőnek, mentelmi joga van.