Otthoni munkavégzés: Trükkök és következmények

Az otthoni munkavégzés körüli bizalomvesztés egyre nagyobb fejtörést okoz a vállalatoknak, mivel az alkalmazottak egy része különféle eszközökkel próbálja megkerülni a munkát, miközben látszólag aktívak maradnak. A home office előnyei mellett a hátrányok is egyre nyilvánvalóbbá válnak, és a vállalatok vezetői kezdik elveszíteni a lelkesedésüket az otthoni munkavégzés iránt. A kurzormozgató kütyük használata és a munkaidő alatti személyes tevékenységek egyre több vállalatnál okoznak problémát, ami arra készteti őket, hogy újraértékeljék a távmunka gyakorlatát.

A pandémia idején sok vállalat állt át hibrid vagy teljesen otthoni munkarendre, amely lehetőséget adott a munkavállalóknak a munka és magánélet egyensúlyának jobb kialakítására. Azonban a távmunka csak akkor működik hatékonyan, ha a munkafolyamatokat távolból is gördülékenyen tudják menedzselni, és az otthoni munkavégzés nem csupán a szabadidő eltöltését jelenti.

A Wells Fargo esete rávilágított arra, hogy a nagyvállalatok komolyan veszik az otthoni munkavégzés során felmerülő csalásokat. A cég több tucat alkalmazottat bocsátott el, akik kurzormozgató eszközöket használtak annak érdekében, hogy úgy tűnjön, aktívak, miközben távol voltak a géptől. A Wells Fargo szerint ezek a kirúgások nem befolyásolják jelentősen a vállalat vagyonát és kereskedelmi mutatóit, de fontosak voltak az irányítás és ellenőrzés visszavételében és példastatuálásban.

A home office hatékonyságát illetően a Harvard Business Review tanulmánya szerint a vezetők közel 40%-a kételkedik a távmunkában dolgozók szorgalmában, és úgy vélik, hogy ezek a munkavállalók rosszabbul teljesítenek otthonról dolgozva. Az Intuit felmérése szerint a távmunkások több mint háromnegyede ismeri el, hogy a munkanap során személyes feladatokat is ellát. A munkáltatók és alkalmazottak közötti bizalmatlanság növekedése veszélyezteti a home office rendszerének stabilitását.

A Cerby biztonsági platform tanulmánya szerint az alkalmazottak csupán 20%-a bízik meg maradéktalanul a vezetőjében, míg a Microsoft-felmérés szerint a vezetők mindössze 12%-a bízik abban, hogy csapata otthon is produktív munkát végez. A vállalatok válaszként különböző ellenőrző szoftvereket kezdtek el alkalmazni, amelyekkel otthon is felügyelhetik a munkavégzést. Ezek az eszközök képernyőképeket készíthetnek, monitorozhatják az alkalmazottak mozgását és helyzetét, sőt, a legszélsőségesebb esetekben a laptop webkameráit is irányíthatják.