Fonyódi választások: Újraszámolás helyett megismétlik a voksolást

Több szabálytalanság miatt nem lehetett érvényesíteni a fonyódi önkormányzati választáson leadott szavazatok újraszámlálását, ezért a képviselő-választást meg kell ismételni.

A Kúria határozata szerint a helyi választási bizottság és az iroda tagjai nem megfelelő módon jártak el a szavazatok újraszámlálásakor, ami miatt az eredményt nem lehet figyelembe venni. Emiatt, a polgármester-választást kivéve, újra kell szavazniuk a fonyódiaknak. Az ATV hírportálja számolt be az esetről.

A választási iroda munkatársai a bizottság tagjainak távollétében végezték el a számolást, ami szabályellenes. Továbbá, a szavazólapokat nem megfelelő módon, egy szétszakadt aljú dobozban küldték a Kúriára, ami szintén szabálytalanság. A Kúria álláspontja szerint ezek a tényezők a szavazatok szállításának biztonságát is veszélyeztették, így a bíróság sem tudta azokat érvényesen újraszámolni.

A megismételt választást Fonyódon a július első vasárnapján rendezik meg. Ezzel szemben Budapesten, a főpolgármester-választáson az érvénytelen szavazatok újraszámlálása után Karácsony Gergely új választást kezdeményezett, azonban a Kúria helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság döntését. Karácsony Gergely ezt követően átvette főpolgármesteri megbízólevelét.

Az ATV egyik műsorára reagálva egy tetováló Tiktokon bejelentette, hogy már készül a tetoválás, amely Magyar Péter politikus arcát ábrázolja. A Street Art Tattoo stúdiójában készült el a mint, és az alkotó elárulta, hogy a szalon 18 éves recepciósa, Dorci iszogatás közben varratta magára a mintát. Karácsony Gergely főpolgármester arcképét is megörökítették egy "Daddy" felirattal ellátott tetováláson, amelyet a főpolgármester személyesen is megtekintett és bár nem híve a tetkóknak, tetszett neki. Magyar Péter arcképe egy hölgy karjáról köszön vissza, és a politikusok arcképeinek tetoválása úgy tűnik, egyre népszerűbbé válik a közösségi médiában.