Az előszoba optikai nagyítása: egyszerű trükkökkel

Az előszoba, mint az otthonunk első megállója, nem csak funkcionális helyiség, hanem stílusosan is kialakítható, még ha szűkös is a tér. Egy sor dekorációs fogással nemcsak praktikussá, hanem tágasabbá is tehetjük.

Az előszobák gyakran hajlamosak egyhangúvá válni, pedig néhány egyszerű trükkel életet lehelhetünk beléjük. A fehér szín használata előnyös lehet a kisebb előszobákban, míg a sárga árnyalatokkal napsütötte hangulatot csempészhetünk a helyiségbe. A pasztell színű bútorok is jól illeszkednek ide, és egy jól megválasztott cipősszekrény, ruhaakasztó vagy tükör már önmagában is nagy változást hozhat.

A falakon elhelyezett képek vagy fotókból álló gyűjtemények szintén felkeltik a vendégek figyelmét, így az előszoba több lesz, mint pusztán átjáróhely. Azonban fontos figyelni arra, hogy ha keskeny a folyosó, csak az egyik oldalra helyezzünk dekorációs elemeket, különben a túlzott díszítés éppen ellentétes hatást kelthet, és zsúfolttá teheti a teret.

A világítás is kulcsfontosságú: egy erős, mennyezeti fényforrás és világos padlóburkolat kombinációja optikailag is kiszélesítheti az előszobát. Egy szép csillár nemcsak a helyiség hangulatát dobja fel, hanem a térérzetet is növelheti.

További dekorációs lehetőségek közé tartoznak a falra szerelhető lámpák, tányérok, lebegő polcok vagy növények, amelyekkel személyessé tehetjük az előteret. Ha az előszoba különösen kicsi, nagyméretű tükrökkel oldalankénti elhelyezésével optikailag megsokszorozhatjuk a teret. Amennyiben nem szeretnénk a falakat túlterhelni, egy jól megválasztott futószőnyeg is segíthet a tekintet vezetésében és a belső tér felé irányításában.