Angyal Károly, az LMP pártigazgatója és a Trollfoci vicces posztja

Az interneten gyakran találkozhatunk a valóságtól eltérő információkkal, ami komoly félreértéseket okozhat. Angyal Károly, az LMP pártigazgatója is beleesett ebbe a csapdába, amikor egy humoros bejegyzést komolyan vett, és megosztotta azt, hogy a spanyolok ellen kieső grúz focisták a teljes Eb-fizetésüket felajánlották a grúz kajak-kenu szövetségnek.

Az eset kapcsán érdemes megjegyezni, hogy az internetes információk megbízhatóságának megítélése nem mindig egyszerű feladat. Angyal Károly posztja előtt a Trollfoci, egy magyar Facebookon működő vicces-focis mémoldal, már korábban közzétett egy hasonló tartalmú bejegyzést, amelyben a szlovákok a Magas-Tátrában élő mókusoknak ajánlották fel a pénzüket. Ez a poénos poszt 14 órával a grúz-spanyol meccs után jelent meg, míg Angyal csak a következő reggel osztotta meg saját változatát.

A pártigazgató eredeti posztjában még "ilyen is van!" kifejezést használta, amit később "ilyen is lehet!"-re módosított, mintha észrevette volna, hogy valójában egy tréfáról van szó. A Trollfoci később kiemelte, hogy a politikus félreértette és komolyan vette a viccet. Az ilyen típusú félreértések rávilágítanak arra, hogy az internetes tartalmak kritikai szemmel történő szemlélete elengedhetetlen, még a közéleti szereplők esetében is.