Superz. parfümmárka a Fradi új mezszponzora

A Ferencvárosi Torna Klub bejelentette, hogy a korábbi sajtóhírekkel ellentétben nem egy nemzetközi nagyvállalat, hanem a Superz. nevű magyar parfümmárka lett a csapat új mezszponzora. A hároméves szerződést kötöttek a mindössze három éves vállalattal, amely mára Magyarország egyik legnépszerűbb parfüm brandjeként van jelen a piacon, és kilenc hazai üzletük mellett Olaszországban is elérhetők a termékeik.

A Superz. parfümgyártó 2021 nyarán alakult, és honlapjukon azt hirdetik, hogy a világ öt kontinensének 35 országából származó alapanyagokat használnak fel termékeikhez. A vállalat különféle, organikus eredetű és minősített illatkomponenseket használ, mint például a madagaszkári Ylang Ylangot, a Sri Lankai fahéjat vagy a tájföldi trópusi agárfából kinyert oudot.

A Superz. 2020-as adózott eredménye 306,7 millió forint volt, ami alapján nem valószínű, hogy olyan nagy összeget fizetnének a Fradinak, mint amekkora összeg a korábban a Gazprom kapcsán felmerült. A szponzori logó a mezek hasi oldalán lesz látható, és az új mezek a július 23-i Bajnokok Ligája selejtező meccsen debütálnak, ahol a Fradi a walesi The New Saints FC vagy a montenegrói FK Decic csapata ellen lép majd pályára.

A harmincötszörös magyar bajnok Ferencváros hazai meze továbbra is zöld-fehér csíkos lesz, aminek a gallérjára a csapat egyik mottóját, a „Küzdeni mindig, feladni soha” szlogent varrták, míg az idegenbeli fekete alapon zöld mintás marad, az aranyszínű mezen pedig a három E (Erkölcs, Erő, Egyetértés) található.

Korábban felmerült, hogy a Fradi az orosz Gazprommal tárgyal a szponzorációról, a klub a bérleteseinek még egy kérdőívet is küldött, amelyben arról érdeklődtek, mit szólnának ahhoz, ha a Gazprom lenne a Fradi új szponzora. Hogy végül a szurkolói visszajelzések miatt, vagy egyéb okokból nem az orosz nagyvállalat lett a befutó, arra nem tér ki a közlemény. A Ferencváros fő mezszponzora eddig a Telekom volt, de az új mezeket már bemutatták, és azokon a Superz. logója lesz látható. A klubtól érkező válaszokat követően frissítjük cikkünket a Telekommal kapcsolatos kérdések és a Gazprom-támogatás esetleges folytatásának ügyében.