Kilakoltatás a XV. kerületben: a Hip Hop Boyz énekesének édesanyját éri a végzetes sors

Végrehajtók érkeztek Kalocsai Krisztián, azaz O.G. Duck édesanyjának otthonába, hogy kilakoltassák a 76 éves asszonyt és családját a XV. kerületi házból. Az énekes szerint az eljárás gyorsított és az édesanyja negyven éve él az ingatlanban.

Kalocsai Krisztián, a Hip Hop Boyz egykori énekese a Blikknek elmondta, hogy édesanyját három nap alatt akarják kitenni, mint illetéktelen ingatlanfoglalót. Az énekes szerint a család anyagi csődje miatt nem tudják fenntartani a házat, és úgy véli, a végrehajtók cselekedete emberölési kísérletnek minősül. Krisztián és családja nem hajlandóak elhagyni az otthont, és az énekes tervezi a végrehajtók feljelentését, remélve, hogy az összegyűlt emberek segítségével megoldódik a helyzet.

Kalocsai Györgyné Zsófia, az énekes édesanyja könnyek között nyilatkozott a lapnak. Elmondása szerint azt hitte, volt élettársának még van résztulajdona az ingatlanban, és ezt az információt felhasználva fellebbezte meg az elsőfokú ítéletet. Azonban kiderült, hogy az ingatlan egy negyed részét elárverezték, és ő ezt csak későn tudta meg. A másodfokú határozat szerint 72 óra alatt kellene kiürítenie a lakást, amit csütörtök este kapott meg, és másnap mentő vitte el, de saját felelősségére hazatért. Györgyné Zsófia szerint a végrehajtó nem vette figyelembe sem az egészségi állapotát, sem azt, hogy éppen a kórházból érkezett haza.

Az asszony elmondta, hogy a ház túl nagy számára és nem tudja fenntartani, de szeretne időt kapni értékei kimentésére és lakhatásának megoldására. Egészségi állapotáról is beszélt, többek között szívproblémáiról, combnyak- és csuklótöréséről, valamint egy korábbi stroke-ról, ami miatt számos gyógyszert kell szednie.

A helyszínen tartott beszédében O.G. Duck arra kérte a végrehajtókat, hogy adjanak több időt az édesanyjának a kiköltözésre. Azonban a végrehajtók közölték, hogy semmit sem tehetnek, és elkezdték feltörni a zárat, miközben az árverési vevők mosolyogtak a helyzeten. A végrehajtók bejutottak a lakásba, és O.G. Duck barátnője sírva könyörgött, hogy ne menjenek be ennyien, mert az idős asszony rosszul lesz.

Azonban a Blikk helyszíni beszámolója szerint az új tulajdonosok nyitottnak tűntek a harmincnapos haladékra, ami lehetőséget adhat az értékek kimentésére és a lakhatás megoldására. Az idős asszonyhoz mindeközben mentőt kellett hívni, de miután ellátták, távoztak is, ahogyan a végrehajtók és az új tulajdonosok is.

OG Duck a Facebookon is közvetítette az eseményeket, és korábban bejelentette, hogy élőben fogja közvetíteni a kilakoltatást. A helyszínre a végrehajtó mellett rendőrök is érkeztek, ami tovább fokozta a helyzet feszültségét.

A tragikus helyzet tovább súlyosbodott a behajtók és az őket kísérő rendőrök megérkezésével: a házból ekkor Zsófi néni kivételével mindenkinek ki kellett mennie, és miközben a végrehajtók fúróval hatástalanították a zárat, hogy bejussanak a házba, bentről érkezett a hír: Zsófi néni rosszul lett, mentőt kellett hívni.

A mentők érkezése előtt végül lekerült a zár az ajtóról, az új tulajdonos pedig bement az ingatlanba, ahonnan nem sokkal később jó hír érkezett: a férfi beszélt az asszonnyal, majd megadta a harmincnapos türelmi időt. A történet tehát ideiglenesen pozitívan zárult, Zsófi néninek egyelőre van hol álomra hajtania a fejét, a család pedig bízik abban, hogy egy hónap alatt megoldják az asszony lakhatását és az ingóságok elhelyezését.

– Nem mondhatnám, hogy maradéktalanul megnyugodtunk, még fogalmunk nincs, hova visszük az ingóságokat és édesanyámat – fogalmazott O. G. Duck. – Ez nem az az emberi méltóság, amit egy idős ember megérdemel, viszont a harminc napot emberi határidőnek tartom, ezt be fogjuk tudni tartani.