Bayer Friderika és az örökbefogadás: "Nekünk így van gyerekünk"

Bayer Friderika énekesnő a "Palikék Világa by Manna" című műsorban beszélt az örökbefogadásról, és arról, hogy férjével hogyan váltak három gyermek örökbefogadó szüleivé.

Bayer Friderika, aki 1994-ben megnyerte a Magyar Televízió által rendezett Táncdalfesztivált, és az Eurovíziós Dalfesztiválon negyedik helyezést ért el, a "Palikék Világa by Manna" műsor vendégeként mesélt családjáról és az örökbefogadásról. Az énekesnő és férje évekig próbálkoztak gyermeket nemzeni, majd az örökbefogadás mellett döntöttek. Első gyermeküket, Krisztofert 2007-ben fogadták örökbe, majd két további gyermek is csatlakozott a családhoz.

Bayer elmondta, hogy fontosnak tartották, hogy gyerekeik már kiskoruktól tudják, hogy örökbefogadottak. A gyerekekkel őszintén beszéltek arról, hogy nem Bayer pocakjában, hanem egy másik nőében nőttek fel, aki nem tudta őket magával vinni. Az énekesnő szerint a gyerekek maguktól nem firtatták ezt a témát, de szakemberek tanácsára úgy döntöttek, hogy mégis beszélnek róla, hogy később ne okozzon nekik törést a felismerés.

A műsorvezetők kérdésére, hogy a környezetük hogyan reagált az örökbefogadásra, Bayer elmondta, hogy kezdetben túlzott elismerést kaptak, ami zavarta őket. Kifejezetten utálja, hogy még ha túlságosan elismerően is, de megkülönböztetik őket, amiért így váltak szülővé. Hangsúlyozta, hogy számukra a gyermeknevelés ugyanolyan, mint bárki más számára, és nem érzik magukat különlegesnek csak azért, mert örökbefogadó szülők. "Nekünk így van gyerekünk. Semmi extra nincs benne, nem a pocakomban volt, de így van gyerekem és ugyanazokon a folyamatokon megyünk át, mint azok a gyerekek, akik a vér szerinti szüleikkel vannak" – mondta az énekesnő.

Bayer gyerekei jelenleg 18, 12 és 7 évesek. A legidősebb fiú már kiskorától kezdve tudja, hogy zenész szeretne lenni, követve ezzel édesanyja lépéseit. Az énekesnő az utóbbi években elsősorban családjára koncentrált, és mint elárulta, utolsó nagykoncertjét 18 évvel ezelőtt, 2007-ben adta, amikor úgy érezte, hogy minden ismétlődik és nem tudta, mi inspirálná. "Akkor jött a 18 hónapos kicsi fiam, akire nagyon vártunk, akit örökbe fogadtunk. Innentől kezdve kész, nálam minden elszakadt, én csak anyuka akartam lenni, és ezeket az éveket erre használtam, hogy ezt az ösztönös dolgot kiéljem" – mesélte Bayer.