Kis híján halállal végződött egy rosszullét a Balatonnál

Újraélesztéshez, eltűnt emberhez és egy égő hajóhoz is riasztották az elmúlt hétvégén a balatoni vízimentőket. A strandokon csaknem 153 könnyebb sérültet láttak el, és sajnos idén már haláleset is történt a magyar tengeren.

Balatonederics strandján egy 50 év körüli nő a vízben lett rosszul szombat délután, az esethez az Alfa nevű sürgősségi mentőhajót riasztották. A vízimentők az Országos Mentőszolgálattal és a légimentőkkel együttműködve ellátták a beteget, aki végül stabil állapotban került kórházba.

A balatoni vízimentők az elmúlt hétvégén összesen 153 könnyebb sérülést kezeltek a strandokon.

Siófokon vasárnap délután egy ember eltűnéséhez is a vízimentők segítségét kérték. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság megkeresésére indultak akcióba.

Vasárnap reggel Balatonfüreden egy kigyulladt hajó miatt is riasztották a vízimentőket. A kikötőmester és a tűzoltók együttműködésével sikerült megakadályozni az elektromos tűz továbbterjedését. A hőség miatt fokozott a hajótüzek kockázata, ezért fontos odafigyelni a vitorlás hajókon a túlterhelt hálózaton működő fogyasztókra.

Hatalmas villámok csaptak le Vasárnap

A Blikk is beszámolt arról, hogy Fonyódon óriási villámok csaptak le vasárnap este. A zivatarok nem kímélték a balatoni települést, ami további veszélyforrást jelentett a vízimentők számára. A helyszínen készült fotókat a Blikk oldalán tekinthetik meg.