Mbappé rémálma: maszkban játszani az Eb-n

Kylian Mbappé, a franciák csillagjátékosa, nehezen viseli, hogy maszkot kell hordania az Európa-bajnokságon, amit egy összeütközés követően kényszerült viselni.

A francia támadó, aki a következő szezont a Real Madridban kezdi, a Franciaország és Belgium közötti Eb-meccs előtti sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy mennyire kényelmetlen számára a maszk viselése a játék során. Az AP beszámolója szerint Mbappé egy korábbi mérkőzésen, az osztrákok elleni találkozón szenvedett orrtörést, amikor összeütközött Kevin Dansóval. A BBC szerint a francia csapatkapitány különösen rossz élménynek nevezte a maszkban játszást, és szörnyűnek írta le az érzést.

A játékos a maszkot egy VR-szemüveghez hasonlította, és elmondása szerint a lengyelek elleni 1-1-re végződő mérkőzésen nem érezte magát a toppon. A hollandok elleni 0-0-ás meccsen sem mutatott jobb teljesítményt, bár ott egy tizenegyest sikerült értékesítenie.

Mbappé kifejtette, hogy a maszk korlátozza a látását, és az izzadság miatt állandóan igazgatnia kell, ami zavarja a koncentrációját. Háromszor is hangsúlyozta, mennyire irritálja az arcvédő használata, és alig várja, hogy levehesse. A különleges szénszálas arcvédő maszkot, amit kapott, könnyű tárgynak hirdették, de Mbappé szerint az izzadtság bentragad alatta, és időről időre állítgatnia kell, ami csökkenti a hatékonyságát.

Mbappé a franciák legelső, osztrákok elleni meccsének hajrájában sérült meg, amikor belefejelt Kevin Danso vállába. A pályáról kórházba szállították, ahol megállapították, hogy eltört az orra. Egy ideig kérdéses volt, hogy folytathatja-e az Eb-t, de aztán kiderült, hogy egy meccs kihagyással játszhat tovább, csak épp maszkot hordva. A francia válogatott ha nem is látványosan, de bejutott a legjobb 16 közé, ott ma este Belgium ellen folytatja.