„Elf Bar” roadshow-val okítják az ifjúságot

Tavasszal közel nyolcszáz fiatalt ért el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága és a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete által szervezett országjáró körút.

Az ország különböző pontjairól érkező általános- és középiskolák kérték a NAV Bevetési Igazgatóságának segítségét a tanulóik oktatásához. Az előadások során az Elf Bar, Poco Bar, Nutristick és egyéb néven ismert illegális dohánytermékek veszélyeire és jogkövetkezményeire helyezték a hangsúlyt, melyeket többek között Salgótarjánban, Szolnokon, Budapesten, Pápán, Kaposváron és Tiszaföldváron tartottak meg.

A diákok nagy érdeklődéssel hallgatták az előadásokat, amelyeket rendszerint kötetlen beszélgetések zártak le. Az elektromos cigaretta, különösen az ízesített változatok, mint például az Elf Bar, Poco Bar és Nutristick, nagyon népszerűek a fiatalok körében, annak ellenére, hogy ezek Magyarországon illegálisak.

A NAV és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) szigorúan ellenőrzi az ilyen termékek illegális kereskedelmét, és folyamatosan kiszűri őket a feketepiacról.

A NAV közleményében hangsúlyozzák: "Figyelem! Dohánytermék Magyarországon kizárólag dohányboltokban értékesíthető. Az ízesített elektronikus cigaretta (pl. Elf Bar, Poco Bar, Nutristick) hazánkban illegális, értékesítése szigorúan TILOS!".