Varga Barnabás sérülése és az orvosi beavatkozás

A VfB Stuttgart csapatorvosaként is tevékenykedő Raymond Best szerint a Varga Barnabás sérülését követő orvosi beavatkozás a lehető legjobban zajlott le.

A skótok elleni mérkőzés 68. percében történt baleset után sokan kritizálták az orvosi csapatot, mondván, hogy a mentőcsapat tétovázott, és a magyar játékosok segítségére volt szükség ahhoz, hogy elinduljanak a földön fekvő Varga felé. Ezzel szemben Raymond Best, aki a magyar válogatott orvosa, Szilas Ádám jelzésére érkezett a pályára, elmondta, hogy a beavatkozás során először a játékos alapvető életfunkcióit ellenőrizték, és megállapították, hogy Varga eszméleténél van és nincsen életveszélyben.

A csatár fejét és gerincét is megvizsgálták, majd egy speciális matracra helyezték, miközben Szilas Ádám folyamatosan kommunikált az orvosokkal. Best szerint a helyzetet nyugodtan és koncentráltan kezelték, és úgy véli, hogy a beavatkozás során minden a lehető legjobban ment.

Varga Barnabás későbbi kivizsgálása során több arccsonttörést diagnosztizáltak, és már meg is műtötték. A svájciak elleni mérkőzésen gólt szerző magyar játékos jelenleg otthon lábadozik, és a körülményekhez képest jól van.