Szoboszlai Dominik üzenete az Eb-kiesés után

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik a közösségi médiában üzent a szurkolóknak az Európa-bajnokság csoportkörében való búcsúzás után, megköszönve a biztatást és hangsúlyozva, hogy "nagy dolgok várnak még ránk".

A magyar válogatott nem jutott tovább az Európa-bajnokság csoportköréből, és így kedd délután hazautazott Marco Rossi szövetségi kapitány vezetésével. A kiesés óta kevés játékos nyilatkozott, Rossi szövetségi kapitány is csalódottságát fejezte ki, mondván, hogy egyetlen percet sem élvezett a kontinenstornából.

Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott és a Liverpool középpályása, a hazautazás másnapján üzent a szurkolóknak a közösségi médián keresztül. A 23 éves labdarúgó köszönetet mondott a szurkolóknak a támogatásért, és elmondta, hogy a csapat a továbbjutásért küzdött, és bár nagyon közel álltak hozzá, végül nem sikerült bekerülniük a legjobb 16 közé. Büszkeségét fejezte ki a csapat iránt, amiért az utolsó percig harcoltak, és megerősítette, hogy folytatják a munkát, mert "nagy dolgok várnak még ránk".

A magyar válogatott két vesztes csoportmérkőzés után 1-0-ra nyert a skótok ellen Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával, és három ponttal az A csoport harmadik helyén végzett. Sokáig úgy tűnt, ennyi elég lehet a nyolcaddöntőbe jutáshoz, végül azonban a 2-5-ös gólkülönbség miatt a magyar csapat kiszorult a legjobb csoportharmadikok közül, és kiesett a tornáról.

A magyar válogatott legközelebb ősszel lép pályára, amikor a Nemzetek Ligája A-divíziójában szerepelnek majd, ellenfeleik Bosznia-Hercegovina, Németország és Hollandia lesznek. Ezt követően 2025 tavaszától kezdődik a világbajnokság selejtezősorozata.

Az Európa-bajnokságról való kiesés után Nagy Ádám és Kerkez Milos is üzentek a szurkolóknak a közösségi médián keresztül. Ezzel egy időben, a magyar válogatott egy másik tagja, Sallói Dániel, aki az MLS-ben szereplő Sporting KC játékosa, hamarosan amerikai állampolgár lesz. Sallói szombaton fogadja majd az állampolgárságot, és ezzel az új 50 amerikai állampolgár egyike lesz az Egyesült Államokban. A 27 éves labdarúgó 2014-ben költözött ki Amerikába, és azóta 232 tétmérkőzésen lépett pályára a Kansas City mezében, 59 gólt és 37 gólpasszt jegyezve. Bár Sallói négy alkalommal szerepelt a magyar válogatottban a 2022-es világbajnokság selejtezősorozatában, Marco Rossi szövetségi kapitány nem számolt vele a későbbiekben.

A csapat számára egy kis felüdülést jelenthet, hogy Gáspár Zsolti, a "Farm VIP" műsorvezetője meghívta őket a saját farmjára. Gáspár korábban azt ígérte, hogy ha a válogatott továbbjut, vendégül látja őket, és bár ez nem valósult meg, ígéretét megtartva továbbra is várja Marco Rossi csapatát. A meghívásban birkapörkölt, nyársalás, valamint különleges fúziós ételek szerepelnek, mint például birkás ravioli és juhtejes tiramisu. Szoboszlai és társai így összeírhatják kívánságaikat, és ha elfogadják a meghívást, egy nagy buli várható a farmon.

A csalódás ellenére a válogatott kapitányának, Marco Rossinak a fia, Simone Rossi is üzent az Instagramon. A Genesys OSC Újbuda csapatában vízilabdázó Simone a skót-magyar mérkőzés után készült képpel emlékezett meg az Európa-bajnokságról, és bátorító szavakkal fordult apjához és a csapathoz. "Ennek a képnek kell megmaradnia erről az EB-ről! Itt születtek újjá az álmaink és a reményeink, és erről a pontról kell újrakezdenünk," írta, hozzátéve, hogy a csalódás nagy, de a jövő nagy dolgokat tartogat a válogatott számára.