Új vezető a férfi kardcsapat élén az olimpia előtt

Sárközi Gergely lett a férfi kardcsapat megbízott vezetőedzője a közelgő olimpiai játékokra, a Magyar Vívószövetség (MVSZ) csütörtöki bejelentése szerint.

A váltásra azután került sor, hogy a korábbi vezető, Decsi András benyújtotta lemondását. Decsi András, aki 2017 februárja óta irányította a válogatottat, a szövetség elnökségének döntése miatt döntött így, mivel nem fogadták el a javaslatát az olimpiai kardcsapat összeállításánál. Ő Szilágyi Áron, Szatmári András és Gémesi Csanád mellé negyedik versenyzőnek saját öccsét, Decsi Tamást javasolta, azonban a Boczkó Gábor szövetségi kapitány által leadott listában Rabb Krisztiánt nevezték meg helyette.

Az MVSZ elnöksége elfogadta Decsi lemondását, és Sárközi Gergelyt nevezte ki megbízott vezetőedzőnek, aki munkáját Navarrete József fogja segíteni. Az elmúlt években a Szilágyi, Szatmári, Gémesi, Decsi összeállítású csapat ért el számos sikert, tavaly világbajnok lett, Tokióban olimpiai bronzérmes. A 41 éves Decsinek azonban a mostani idényben nem voltak jó eredményei, miközben a 22 éves Rabb egyéniben és a csapatba beugróként is eredményesen vívott. Legutóbb a bázeli Európa-bajnokságon segítette aranyhoz a csapatot, ezúttal a sérült Szatmári Andrást helyettesítette.