Justin Timberlake: A karma utoléri a popcsillagot?

Justin Timberlake ittasan vezetett, amiért letartóztatták és vádat emeltek ellene, de a média figyelmét leginkább az évtizedek óta felhalmozódott botrányai keltették fel. Timberlake már 12 éves korában a Disney sztárkeltetőjében kezdte pályafutását, majd az ’N Sync frontembereként vált világhírűvé, később pedig sikeres szólókarriert épített ki magának.

A zenei pályán elért sikerei ellenére Timberlake magatartása többször is kritika alá került. Az ’N Sync tagjaként hozott döntései – mint például az átmeneti szünet javaslata, ami végül a banda gyakorlati feloszlásához vezetett – a többi tag csalódottságát váltották ki. Joey Fatone, a banda egyik tagja szerint a szünet után újra összeállás volt a terv, de a lemezcég inkább Justin karrierjét preferálta.

Timberlake és Britney Spears kapcsolata is komoly visszhangot kapott a médiában. A szakításuk után Timberlake nem igyekezett helyreállítani Spears megítélését, sőt, úgy tűnt, hogy a Cry Me a River című dalával még rá is erősített az áldozatszerepre. Spears memoárjában azonban más képet festett, állítása szerint ő volt az, aki szenvedett a kapcsolatban, és Timberlake volt az, aki hűtlen volt hozzá.

Timberlake később, 2021-ben védelmébe vette Spears-t, amikor az énekesnő a gyámsági rendszer ellen harcolt, és kiállt amellett, hogy a nőknek joguk van saját testük felett dönteni. Ennek ellenére a Britney-fanok nem felejtették el a múltat, és amikor Timberlake a Selfish című dalával visszatért, Spears rajongói úgy döntöttek, hogy a 2011-es, azonos című Spears-dalt streamelve fejezik ki nemtetszésüket.