Menczer: Manfred Weber akadályozza a magyar tanárok és óvónők béremelését

Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója szerint Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke minden tettével azt igyekszik elérni, hogy Magyarország ne juthasson hozzá az uniós forrásokhoz, amelyek a magyar tanárok és óvónők béremelését is érintenék.

Menczer Tamás új videójában kifejtette, hogy Manfred Weber, akit ő magyarellenesnek nevez, és aki korábban világosan kifejezte, hogy nem csupán Orbán Viktorral és a Fidesz pártjával, hanem egész Magyarországgal szemben áll ellentétben, minden lehetséges módon megpróbálja megakadályozni, hogy Magyarország hozzájusson az uniós forrásokhoz.

A kommunikációs igazgató Weber tevékenységét feljelentőbajnoksággal és hazugságok terjesztésével hozta összefüggésbe, említve, hogy ezekben hasonlít új szövetségesére, Magyar Péterre. Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője, aki korábban színészként vállalt szerepet a politikában, és Nagy Ervin, aki a kultúra területén szeretne változást elérni, egy esetleges Tisza-kormányban kulturális miniszteri posztra jelentkezett be. Nagy Ervin, aki harminc éve ismeri a szakmát, a magyar kultúra katasztrofális helyzetének javítására törekszik, és már el is kezdett dolgozni azon, hogy a különböző gondolkodású alkotókat megszólító és a szembenállókat ki tudja békíteni.

Menczer emlékeztetett arra, hogy bár az Európai Néppárt nem fogadja be a Fidesz-KDNP-t, a Tisza Pártot probléma nélkül integrálták az EP-frakciójukba. Eközben Orbán Viktor és pártja egy 3,33 százalékos pártszövetséget hozott létre.

A kommunikációs igazgató szerint Weber, akit Orbán Viktor egy belzebubi alakhoz hasonlított, 2023 végén írt levelet az Európai Bizottság elnökének, majd 2024 elején az Európai Parlament elnökének is, követelve, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat, még azokat sem, amelyekről már megállapodás született.

Menczer Tamás hangsúlyozta, hogy Manfred Weber célja az, hogy a magyar tanárok és óvónők ne kaphassák meg a béremelésüket, ami a kormány döntésén múlik, hiszen ők tették az EU-s pénzek függvényévé a béremelést.

Végezetül Menczer Tamás kijelentette, hogy a háborúpártiak Manfred Weber vezetésével támadják Magyarországot, mert az ország békét akar, és ki fog tartani a békepárti álláspontja mellett. Azonban a Tisza Párt és annak potenciális kulturális minisztere, Nagy Ervin, a magyar kultúra helyzetének javítására törekszik, ami a politikai változások mellett a kulturális életben is új irányt jelezhet.