Radics Gigi: Az anyaság és a zenei ambíciók

Radics Gigi énekesnő a zene és az anyaság közötti egyensúlyról, valamint a jövőbeli terveiről beszélt. A 2020-ban anyává váló művész a 26. Zsidó Kulturális Fesztiválon tér vissza a nagyközönség elé, ahol olyan neves előadókkal lép majd színpadra, mint Rhoda Scott legendás orgonista.

Radics Gigi énekesnő az elmúlt időszakban elsősorban az anyaságra koncentrált, miután 2020-ban megszületett Bella kislánya. A turnézást ez idő alatt háttérbe szorította, de szeptemberben a 26. Zsidó Kulturális Fesztivál keretében újra a közönség elé áll a budapesti Dohány utcai Zsinagógában. A Masters & Pieces VOL.:2 című koncerten olyan művészekkel lép majd színpadra, mint Lisztes Jenő cimbalomművész, Roby Lakatos hegedűvirtuóz és Rhoda Scott orgonista.

A Megasztár 6. győztese, aki korábban kétszer is megpróbálkozott a műsorral, 2017-ben az X-Faktor legfiatalabb mentoraként is tevékenykedett. Az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi előválogatóin is többször feltűnt, és 2021-ben A Dal című műsor döntőjéig jutott.

Az énekesnő a Dancing with the Stars műsorban is szerepelt, ahol táncpartnerével, Baranya Dáviddal épphogy lecsúsztak a döntőről. A tévézéshez való visszatérésről Radics Gigi úgy nyilatkozott, hogy a műsorban való részvétel után úgy érzi, egyelőre távol maradna a televíziózástól, és inkább az alkotásra, új dalok szerzésére koncentrálna.

Radics Gigi elárulta, hogy a kislánya születése után erősen jöttek az ihletek, és még dalszövegeket is írni kezdett, amit korábban nem tett. Az anyaság pozitív változást hozott az életébe, és nem érezte úgy, hogy félre kellene tennie a zenét.

A jövőbeli terveiről szólva az énekesnő elmondta, hogy szeretne egy turnét szervezni Magyarországon belül, de ennek pontos időpontja még a jövő zenéje. A klasszikus zenét, a jazzt, a soult és a gospelt is kedveli, és bár a heavy metal nem az ő világa, időnként klasszikus zenéket hallgat, hogy töltődjön a lelké.

Radics Gigi egy betegség miatt kényszerült műtétre, és körülbelül két és fél-három hónapig tartott a felépülése. Az endometriózis miatt volt szükség a beavatkozásra, ami miatt hosszabb volt a felépülési idő. A műtét után egy speciális diétát követett, laktóz-, glutén-, cukor- és húsmentesen étkezett, ami vegán életmódra kényszerítette.

A tévézésről és a Megasztár visszatéréséről szólva Radics Gigi úgy vélekedett, hogy a Megasztár presztízs értékű tehetségkutató, amelyből több sikeres előadóművész is kikerült. Örül annak, hogy része lehetett ennek a csapatnak, és figyelemmel fogja kísérni az új évadot.

Radics Gigi tanácsa az új Megasztár jelentkezőinek: merjenek nagyot álmodni, és tegyenek az álmaikért, mert kellő kitartással és szorgalommal bármit elérhetnek.