Katalin hercegné hamarosan visszatérhet hivatalos feladataihoz

Katalin hercegné, aki rákdiagnózisa óta visszavonultan élt, hamarosan visszatérhet hivatalos kötelezettségeihez. A walesi hercegné a legtöbb királyi feladatát ideiglenesen felfüggesztette, de a közelgő wimbledoni tenisztorna védnökeként várhatóan részt vesz a díjátadón.

A hercegné a rákdiagnózis nyilvánosságra hozatala után nem vállalt szerepet a nyilvános eseményeken, és a királyi feladatok ellátását is szüneteltette. Bár néhány alkalommal látták őt a rajongói, például élelmiszerüzletekben, a rákkezelés részleteiről nem osztott meg információkat. A Trooping the Colour parádén még megjelent, azonban az ascoti derbin már nem vett részt, ami kétségeket vet fel állapotának stabilitását illetően.

Katalin hercegné korábban több ügyet is támogatott, és számos márkával működött együtt. A híres wimbledoni tenisztorna védnökeként is ismert, amit Kent hercegétől vett át, aki több mint harminc éven át töltötte be ezt a pozíciót. A hercegné a tenisztornán gyakran megfigyelhető volt a meccseken, és a döntőkön mindig jelen volt, hogy átadja a győzteseknek járó trófeákat.

A wimbledoni teniszklub elnöke, Debbie Jevans nyilatkozott, hogy a torna utolsó két napján, jövő hét szombaton és vasárnap Katalin hercegné várhatóan részt vesz és személyesen adja át a trófeákat. Jevans hangsúlyozta, hogy a hercegné egészsége és gyógyulása a legfontosabb, és rugalmasságot biztosítanak számára. Jelenleg nincs más jelölt a díjátadóra.