Spanyolország-Grúzia: 0-1

Az idei Európa-bajnokság egyik fő esélyese csap össze a torna eddigi legnagyobb meglepetéscsapatával. Élő közvetítésünk következik.

A spanyol válogatott, amely az Európa-bajnokság egyik legnagyobb favoritjaként érkezett a tornára, szembenéz a grúz csapattal, amelyet a verseny eddigi legnagyobb meglepetéscsapatának tartanak. A mérkőzés nagy izgalmakat ígér, hiszen mindkét csapat számára fontos a győzelem a csoportban elfoglalt helyezés szempontjából. A találkozó élőben követhető a hvg.hu oldalán.

A mérkőzés első félidejében Grúzia meglepetésre vezetést szerzett a spanyolok ellen. A 18. percben egy szerencsétlen öngól révén kerültek előnybe, amikor a spanyol védő, Robin Le Normand próbálta hárítani Hvicsa Kvarachelia beadását.

Spanyolország már az első percekben megmutatta, hogy komolyan veszi a grúz csapatot, és olyan nyomást gyakorolt, mintha a világranglistavezetővel találkoznának a döntőben. Álvaro Morata már az első perc vége előtt tizenegyest reklamált, Pedri pedig a hatodik percben kiváló védésre késztette Giorgi Mamardasvilit. Dani Carvajal is próbára tette az Eb-n eddig remeklő grúz kapust egy szöglet után. Tíz perc játék után a spanyolok labdabirtoklása 81 százalék volt, ami azt mutatja, hogy domináltak a pályán, de a grúzok a kevés lehetőségüket kihasználva szereztek vezetést.