Lesgól vagy potya gól? Nem kérdés, de hogyan is írjuk?

Helyesírásilag nehéz meccset nyerni a labdarúgó-Európa-bajnokság és az olimpia témájában, most tesztelheti, ön mennyire magabiztosan mozog ezen a pályán.

Ez a nyár a sportról szól, különösen a labdarúgásról és hamarosan az olimpiáról is. A szerkesztőségünk helyesírása nem javult jelentősen, hasonlóan a magyar labdarúgó-válogatott legutóbbi Európa-bajnoki szerepléséhez. Az olvasói visszajelzések alapján tisztában vagyunk nyelvi botlásainkkal és tévedéseinkkel.

Most egy játékra invitáljuk önöket: vajon önök jobban tudják-e, hogyan kell helyesen írni ezeket a sporthoz kapcsolódó kifejezéseket és szavakat? Teszteljék tudásukat velünk!

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálható a menetrend, a csoportok állása, a játékoskeretek, a csapatleírások és a helyszínek is. Egy hónapon át tartó kíséretünkkel helyszíni tudósítóink exkluzív tartalmakkal jelentkeznek majd Németországból, ahol nem csak a sportesemények, hanem a gazdasági hírek is fontosak. Németországban ugyanis a várt stagnálással szemben emelkedett a szezonálisan kiigazított munkanélküliségi ráta júniusban, a Bundesagentur für Arbeit (BA) pénteken ismertetett adatai szerint. Júniusban a munkanélküliek száma 19 ezerrel, 2 millió 781 ezerre emelkedett, míg a munkanélküliségi ráta 5,9 százalékról 6 százalékra nőtt. Ennek ellenére a sportrajongók figyelme a vasárnapi, Szlovákia elleni nyolcaddöntőre irányul, ahol az angol válogatott klasszisa, Phil Foden is a csapattal készül, miután rövid hazautazása után, ahol gyermeke születésénél volt jelen, már visszatért az edzőtáborba.**