Boris Johnson apja miatt törölték a British Airways egyik járatát

Boris Johnson édesapja miatt nem indult tovább a British Airways járata London Heathrowról Gatwickre pénteken. Az utóbbi repteret egy incidens miatt rövid időre lezárták, ezért a gépnek egy kis kitérőt kellett tennie, de végül nem érkezett meg a célállomásra.

Pénteken a British Airways utasai Stanley Johnson írót – Boris Johnson édesapját – vádolták meg azzal, hogy miatta nem tudtak eljutni London Gatwick repülőterére. Egy másik járat felszállásának megtagadása után a kifutópályát 50 percre lezárták, és több járatot, köztük a Malagából London Gatwickre tartó BA2641-es járatot, amelyen Stanley Johnson is utazott, egy másik repülőtérre irányítottak át.

Az említett járat Heathrow-n landolt, és a tervek szerint tankolás után tovább indult volna Gatwickre, ami 19 percnyi repülést jelentett volna. Azonban néhány utas, köztük Johnson is, ragaszkodott a leszálláshoz Heathrow-n. Egy utas a The Independentnek nyilatkozva elmondta, hogy a késés miatt, amit Stanley Johnson és egy másik utas okozott azzal, hogy ragaszkodtak a leszálláshoz, a járat lekéste a Gatwickre szóló résidőt.

Végül a British Airways törölte a járatot, és az utasoknak ki kellett szállniuk a gépből. Azok, akik továbbra is Gatwickre szerettek volna jutni, busszal folytathatták az útjukat. A beszámolók szerint az utasok többsége felháborodott az eset miatt, és még a repülőtéri rendőrséget is értesítették.