Lamine Yamal, a spanyol válogatott csodatinije, sikeresen érettségizett az Eb alatt

Fontos mérföldkőhöz érkezett Lamine Yamal élete, a spanyol válogatott és a Barcelona csodatinije, aki az Európa-bajnokság alatt értesült arról, hogy sikeresen letette az érettséginek megfelelő vizsgáit.

Yamal, aki az Eb történetének legfiatalabb játékosaként ismertté vált 16 évesen és 338 naposan, egy edzés után kapta meg a jó hírt, és azonnal megosztotta azt az anyjával. Az ESPN információi szerint a válogatott csapattársai gyakran ugratták azzal, hogy ne felejtse el megcsinálni a háziját.

A fiatal tehetség kora miatt majdnem szabálytalanság miatt büntették a spanyol csapatot, mivel a német ifjúságvédelmi törvények értelmében este 8 óra után nem dolgozhatnak a kiskorúak, Yamal azonban az olaszok elleni mérkőzés után még interjúkat adott.

A spanyol válogatottban Yamal már mindhárom Európa-bajnoki mérkőzésen pályára lépett. Az albánok elleni meccsen csereként kapott szerepet, de az olaszok és a horvátok elleni találkozókon kezdőként lépett pályára. A nyolcaddöntőben a spanyolok a Grúzia elleni mérkőzésre készülnek, amely csapat a Portugália elleni 2-0-s győzelmével vált az idei Eb egyik meglepetéscsapatává.