Hárman kiestek a párizsi olimpiára készülő vízilabda-válogatottból

Burián Gergő, Tátrai Dávid és Vismeg Zsombor nem tagjai többé a párizsi olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott keretének.

A magyar csapat 18 játékossal utazik el Zágrábba, ahol a világbajnok horvát válogatottal közösen készülnek a közelgő megmérettetésekre. A két csapat vasárnap este egy hivatalos felkészülési mérkőzésen is összeméri erejét.

A válogatott a BENU Kupán is részt vesz július 11-13. között, majd Szicíliában folytatja a felkészülést az olaszok ellen. Július 19-én egy hivatalos mérkőzés is szerepel a programban, ezt követően pedig Barcelonába utaznak, ahol az Európa-bajnok spanyol csapattal zárják a felkészülési időszakot.

Az olimpiára a magyar csapat július 26-án indul, és az első csoportmérkőzést július 28-án a házigazda franciák ellen vívják. A csoportkörben további ellenfelek a spanyolok, japánok, ausztrálok és szerbek lesznek. Az olimpián egy csapat 13 játékost nevezhet.

A férfiválogatott olimpiai felkészülési kerete:

  • Kapusok: Bányai Márk (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom), Vogel Soma (FTC-Telekom)
  • Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (CN Marseille), Fekete Gergő (FTC-Telekom), Hárai Balázs (Genesys-OSC Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom), Kovács Péter (BVSC-Zugló), Manhercz Krisztián (CN Marseille), Molnár Erik (FTC-Telekom), Nagy Ádám (FTC-Telekom), Német Toni (FTC-Telekom), Pohl Zoltán (FTC-Telekom), Vámos Márton (Olympiakosz), Varga Dénes (FTC-Telekom), Vigvári Vendel (FTC-Telekom), Vigvári Vince (Genesys-OSC Újbuda), Zalánki Gergő (Pro Recco).