Cristiano Ronaldo eltiltásának határán a foci-Eb-n

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában Portugália váratlanul 2–0-ra kikapott Georgiától, ami miatt a magyar válogatott kiesett a tornáról. Cristiano Ronaldo, a portugál csapat csapatkapitánya többször is dührohamot kapott a mérkőzés során, amiért sárga lapot is kapott.

A meccsen Georgia gyorsan vezetést szerzett, majd a portugáloké lett a játékterület. Ronaldo, aki a győzelemmel kezdő csapatban szerepelt, már a 28. percben felháborodott, amikor az ellenfél tizenhatosán belül megrángatták a mezét, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, amiért a játékos kemény szavakkal illette, és ezért sárga lapot kapott.

Ronaldo ezzel a mérkőzéssel 50. alkalommal lépett pályára nagy tornán a portugál válogatott színeiben, ezzel ő az első európai játékos, aki elérte ezt a mérföldkövet.

A csere után Ronaldo továbbra is mérges volt, és a testbeszédéből egyértelmű volt, hogy nem szeretett volna lejönni a pályáról. A mérkőzés végén a kispadon ülve is láthatóan nehezen nyugodott meg, családja, párja és gyermekei is a lelátón szurkoltak neki.

A begyűjtött sárga lap miatt Ronaldo közel került az eltiltáshoz, és ha a következő meccsen, Szlovénia ellen is kap egy sárgát, és Portugália győz, akkor ki kell hagynia a negyeddöntőt.

A magyar válogatott kiesése után Harsányi Levente, az ismert műsorvezető, Instagram-oldalán kifejezte csalódottságát a modern futball és a játékosok hozzáállása miatt. "Topbajnokságokban kizsigerelt zsoldosokat látok a pályán, győzni nem akaró robotokat" - írta, és hozzátette, hogy a belga válogatott tagjai például egy szöglet után három érintésből inkább hazaadták a labdát, mint hogy megpróbálnának gólt lőni. Harsányi szerint elveszett a foci szépsége, és már nincs kedve a hátralévő mérkőzéseket megnézni.

Labdarúgó-Európa-bajnokság 2024, csoportkör, 3. forduló

F csoport eredményei:

  • Csehország–Törökország 1–2 (Soucek 66., illetve Calhanoglu 51., Tosun 94.)
  • Grúzia–Portugália 2–0(Kvaratskhelia 2., Mikautadze 57. – 11-esből)

A csoport végeredménye: 1. Portugália 6 pont (5–4), 2. Törökország 6 (5–5), 3. Grúzia 4 (4–4), 4. Csehország 1 (3–5).

A csoportharmadikok versenye: 1. Hollandia 4 pont (4–4), 2. Grúzia 4 (4–4), 3. Szlovákia 4 (3–3), 4. Szlovénia 3 (2–2), 5. Magyarország 3 (2–5), 6. Horvátország 2 (3–6).

További részletes meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók és érdekességek az Indexen elérhetők.

Az Index Európa-bajnoki melléklete minden információt tartalmaz a menetrendről, csoportállásokról, játékoskeretekről, csapatleírásokról és helyszínekről. Kövesse velünk a bajnokságot, és élvezze a helyszíni tudósítóink által nyújtott exkluzív tartalmakat!