Kovács István játékvezetői teljesítménye vihart kavart az Eb-n

A hamburgi Európa-bajnoki mérkőzésen Kovács István játékvezető rekordszámú sárga és piros lapot osztott ki, amiért a futballisták heves kritikával illették. A Törökország–Csehország találkozón összesen 16 sárga és két piros lap került felmutatásra, ami új rekordot jelent az Eb történetében.

A cseh válogatott Tomas Soucek szerint a játékvezető teljesítménye nagyon gyenge és arrogáns volt, hangsúlyozva, hogy Kovács akarta lenni a meccs középpontjában. A cseh csapatnak a korai kiállítás miatt emberhátrányban kellett játszania, mivel Antonin Barak már a 20. percben megkapta a második sárga lapját.

A török csapatkapitány, Hakan Calhanoglu szintén kritizálta Kovács Istvánt, aki szerinte katasztrofálisan vezette a mérkőzést és arrogáns volt, nem engedte, hogy a játékosok szóba álljanak vele. Calhanoglu egy sárga lapot kapott, amikor megpróbált beszélni a játékvezetővel, ami miatt nem játszhat a következő nyolcaddöntőben Ausztria ellen.

A mérkőzés végén egy tömeges balhé is kirobbant, amelyben Tomas Chory piros lapot kapott, míg Soucek és a Real Madrid játékosa, Arda Güler sárga lapot.

A cseh válogatott kapusa, Matej Kovar is csalódott volt a bírói döntések miatt, megjegyezve, hogy az előzetes megbeszélések után a tétmeccsen teljesen más szabályok érvényesültek.

A cseh szövetségi kapitány, Ivan Hasek nem akart a játékvezetőre fogni a kiesést, de elismerte, hogy a korai piros lap miatt nem tudták betartani a megbeszélt taktikát. Hasek szerint ha legyőzték volna Georgiát, akkor most nem lenne okuk panaszra.