Harsányi Levente, Monoki Lehel és Frohner Fecó is megszólalt az Eb meccsek után

A Georgia elleni vereség után nem csak Harsányi Levente, hanem Monoki Lehel és Frohner Fecó is kifejezte véleményét a magyar válogatott Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményéről.

A szerda esti Európa-bajnokság meccsén Georgia váratlanul 2-0-ra legyőzte Portugáliát, ezzel Magyarország kárára továbbjutott az F csoportból. Harsányi Levente Instagram-bejegyzésében kifejtette, hogy a topbajnokságokban kizsigerelt zsoldosokat és győzni nem akaró robotokat lát a pályán, akik elveszik a foci szépségét. Azt is hozzátette, hogy heti több száz millió forintot kereső játékosok alibiznek a nemzeti mezben, miközben a nézők a megtakarított pénzükből jegyet váltanak, hogy aztán csalódjanak a látottakban.

A műsorvezető megemlítette, hogy az interneten terjedő hírek szerint a szlovák-román meccs biztosan döntetlen lesz, ami végül valóra is vált, és a két csapat tagjai örömmel ölelték meg egymást a pályán. Harsányi szerint nem szeretné elfogultan nézni az Eb-t, csak magyar szemüvegen keresztül, de úgy érzi, a foci szépsége veszett el számára.

Ezzel szemben Monoki Lehel, aki szintén Instagram-oldalán osztotta meg gondolatait, pozitívabban látta a magyar válogatott teljesítményét. Monoki szerint kevés hiányzott az Eb-továbbjutáshoz, de felejthetetlen pillanatokban így sem volt hiány. Hozzátette, hogy a futball az életünk egyik utolsó nagy, közös élménye, amely időről időre előhozza az összetartozás-érzést, amire igazán büszkék lehetünk.

Frohner Fecó, a híres fodrász, Instagram-történetében arról írt, hogy a közelmúlt eseményei tanulságosak voltak, és felhívta a figyelmet arra, hogy a frusztráció és az áldozati szerep helyett értékelni kellene a közös szurkolás élményét. Úgy véli, hogy a válogatott teljesítményére büszkék lehetünk, és nem szabadna a széthúzásnak és a közös ellenség keresésének táplálnia a közösséget, hanem az együtt előrehaladás eszméjének.

Ezalatt Tbilisziben, Grúzia fővárosában, ünneplés tört ki, miután a válogatott csapatuk legyőzte a Portugálokat, és ezzel bejutottak az Európa-bajnokság legjobb 16 csapata közé. Ez volt az első alkalom, hogy Grúzia kvalifikálta magát egy nagy nemzetközi tornára, és még tovább is jutottak. Az utolsó csoportmérkőzés eredménye miatt tömegek vonultak le az utcára zászlókkal és tűzijátékokkal, a Reuters beszámolója szerint a tömeg "Sakartvelo!"-t skandálva ünnepelte a történelmi sikert.

Végül, noha csalódottan nyilatkozott a modern labdarúgásról, Harsányi Levente elmondta, hogy ennek ellenére ki fog menni focizni a fiával a kertbe, mert az igazi boldogságot a gyermekében látja, amikor a focihoz való szeretetét és jókedvét észleli. A műsorvezető szerint a labdarúgásnak újra tisztának és sporttal telinek kellene lennie.