A Paksi FC új kabalaállata: egy három hónapos kuvasz

Egy három hónapos kuvasz kölyök lett a Paksi FC labdarúgócsapatának kabalaállata, amelynek nevét a szurkolók dönthetik el.

A Paksi FC élvonalbeli klub sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy egy fiatal kuvasz kölyök vált a csapat kabalaállatává. A döntés mögött az áll, hogy a kuvasz hungarikum, és a klubnál fontosnak tartják a magyar vonalat, hiszen kizárólag magyar játékosokkal dolgoznak. A szurkolók minden hazai mérkőzésen találkozhatnak majd az új kabalaállattal, és nevet is adhatnak neki.

A klub társügyvezetője, Balog Judit elmondta, hogy a játékoskeretben nem várható nagy változás. Egyelőre Ötvös Bence az egyetlen új játékos a csapatban, míg Könyves Norbert távozik, szerződése június végén jár le, és kérésére engedik el.

A Magyar Kupa-győztes Paksi FC a nemzetközi porondon is képviselteti magát, ugyanis az Európa-liga első körében a román másodosztályú és kupagyőztes Corvinul Hunedoarával mérkőzik meg. A párharc első mérkőzését július 11-én, hazai pályán játssza Bognár György vezetőedző csapata.