Google mesterséges intelligencia: hamarosan a kedvenc youtubereink hangján

A Google mesterséges intelligenciáját, a Geminijét hamarosan személyre szabhatjuk, és akár a kedvenc youtubereink hangján is megszólalhat. A vállalat célja, hogy barátságosabbá és személyesebbé tegye a chatbotját.

A Google mesterséges intelligenciája, a Gemini jelenleg még csak egy személytelen chatbot, de a jövőben ez megváltozhat. A keresőóriás egy olyan megoldáson dolgozik, amely lehetővé teszi, hogy a Gemini egy ismert híresség hangján kommunikáljon a felhasználókkal. A cél az, hogy a mesterséges intelligencia alapú chatbotok ne csak válaszoljanak a kérdésekre, hanem barátokként funkcionáljanak. Ezek a testreszabható MI-botok akár felhasználók által is készíthetők lehetnek, vagy hírességek mintájára formálhatók. Még nem ismert, hogy a botok a Gemini 1.5 Pro vagy a Gemini 1.0 modellen fognak-e működni, de a Gemini vezérelheti majd őket, és várhatóan még ebben az évben bemutatkoznak.

A Gizmodo információi szerint a hírességek hangjai valószínűleg a YouTube-ról, a Google egy másik jelentős bevételi forrásából származnak majd. Egyelőre nem áll rendelkezésre információ arról, hogy mely alkotókat keresték meg a projekthez, de a népszerű youtuberek lehetnek a potenciális jelöltek.

A Google körülbelül tíz Google Labs-alkalmazottat bízott meg a projekttel, akik teljes munkaidőben dolgoznak rajta. A személyre szabott chatbot a Google Labs egyik funkciója lesz, mielőtt élesben elindulna. A vállalat nem kívánt nyilatkozni az új ötletről, de megerősítette, hogy a Google Labs az a hely, ahol a jövőbeli mesterséges intelligencia termékötletekkel kísérleteznek.

A Google hasonló autói tavasszal végezték a térképállomány frissítéséhez szükséges munkát a korábbi cikkünkben felsorolt magyarországi településeken.