Románia és Szlovákia együtt lépett tovább

Az E csoport mérkőzésén Szlovákia és Románia 1-1-es döntetlennel együtt jutott tovább. A találkozón mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de a győztes gólt egyikük sem tudta megszerezni.

A viharos körülmények között lejátszott mérkőzésen Ondrej Duda szerezte meg a vezetést Szlovákiának a 24. percben, míg Razvan Gabriel Marin büntetőből egyenlített Románia számára a 37. percben. A találkozó előtt mindkét csapatnak három-három pontja volt, Belgium és Ukrajna társaságában az E csoportban. Románia csoportelsőként, míg Szlovákia a harmadik helyen jutott tovább a 16 közé. Románia korábban sosem nyerte meg a csoportját az Európa-bajnokságon, Szlovákia pedig mindig a harmadik helyen végzett a csoportjában. A csoport végső állása: Románia az első 4 ponttal, Belgium a második 4 ponttal, Szlovákia a harmadik 4 ponttal, Ukrajna pedig a negyedik 4 ponttal.

A csoport másik mérkőzésén Belgium és Ukrajna 0-0-s döntetlent játszott, amivel Ukrajna búcsúzott a tornától, szintén négy ponttal a csoportban. Belgium a döntetlennel továbbjutott, és a következő körben Franciaországgal mérkőzik meg. A mérkőzés során kevés tiszta helyzet adódott, mindkét csapat küzdött, de gólt nem sikerült szerezniük. Lukaku korai lehetőséget hagyott ki, és a második félidőben Belgium többet támadott, míg Ukrajna nagyobb kockázatot vállalva sem tudott betalálni. Az ukránok majdnem a 84. percben szereztek gólt egy sarokrúgásból, de a gólvonal-technológia megerősítette, hogy a labda nem haladt át a vonalon. Malinovskiy és Szubkov késői lövéseit a belga kapus hárította. A mérkőzés így 0-0-ra végződött, Ukrajnát kiejtve a tornáról.