Pupp Noémi a negyedik tagja a magyar női kajakos csapatnak az olimpián

Hüttner Csaba szövetségi kapitány bejelentette, hogy Pupp Noémit választotta ki a párizsi olimpiai csapat negyedik női kajakosának.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) honlapján közzétett információk alapján a döntés egy szolnoki próbaverseny után született meg, ahol Pupp és Lucz Anna is kipróbálhatta magát a már biztosan olimpiai csapattagok, Fojt Sára, Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra oldalán. Mindkét versenyző 500 méteres távon mérette meg magát, kétórás időeltéréssel.

Hüttner Csaba elmondta, hogy a választás nem volt könnyű, mivel mindkét versenyző közel azonos teljesítményt nyújtott az egyes és páros válogatókon is. A versenysport bizottság döntése és az elnökség egyetértése alapján azonban az időeredményeket kellett figyelembe venni, amelyek a Pupp Noémivel felálló négyes esetében bizonyultak jobbnak.

A szövetségi kapitány döntése értelmében így a női K–2 500 méteres számban a Gazsó, Csipes páros mellett a Pupp, Fojt kettős fog versenyezni Párizsban, míg Lucz Anna technikai tartalékként készülhet az olimpiára.

Az MKKSZ már korábban elfogadta Hüttner Csaba javaslatát az olimpián részt vevő magyar csapat névsorára, ahol az egyetlen kérdéses pont Pupp és Lucz közötti választás volt a négyes vezérevezőse és a másik páros indulója tekintetében.

A magyar sportvilágban más területeken is történtek jelentős változások. Lindner Ádám, a férfi asztalitenisz-válogatott októberben kinevezett szövetségi kapitánya, kérte szerződésének felbontását, miután megtudta, hogy nem ő, hanem Harczi Zsolt, az osztrák válogatottnál korábban dolgozó szakember utazik az olimpiára az általa vitt Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párossal. Lindner a döntést követően a Városi SE Dunakesziben választották meg elnöknek, és ott fog dolgozni, de továbbra is szeretne hozzájárulni a magyar asztalitenisz sikeréhez. Lindner Ádám meghökkent, amikor Fülöp István sportigazgató jelezte, hogy az elnökség Harczi Zsoltot küldi az olimpiára, aki csak néhány hete lesz együtt dolgozni a vegyes párossal, és felkészíteni őket az olimpiára. Az olimpián az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros mellett női egyesben Póta Georgina is képviseli majd Magyarországot.