Senkinek sem jó döntetlen a belga-ukránon

Lapos meccsen 0-0-ra végzett egymással a belga és az ukrán válogatott az E-csoport zárófordulójában. A szlovákok és a románok 1-1-es döntetlenje miatt mind a négy csapat 4 ponttal zárta a csoportkört, ami az ukránok kiesését eredményezte, annak ellenére, hogy több pontot szereztek a legtöbb csoportharmadiknál.

A találkozón a belgák domináltak, ám komoly veszélyt nem jelentettek az ellenfél kapujára. Tielemans és De Bruyne próbálkozásai a középpályáról nem hoztak áttörést az ukrán védelem falán, míg az ukrán ellentámadások legalább annyi fenyegetést jelentettek, mint a belgák támadásai. Dovbik, Sudakov és a második félidőben Malinovszkij is gólszerzési lehetőséget kapott, de nem tudtak élni velük.

Romelu Lukaku a belgák oldalán ezúttal sem tudott érvényesülni, hiába volt két helyzete, általában láthatatlan maradt a pályán. Doku viszont aktív volt a bal szélen, míg Trossard gyakorlatilag észrevehetetlen maradt a játékban.

Az ukrán válogatott azzal a taktikával lépett pályára, hogy a szlovák-román mérkőzés eredményétől függően egy döntetlen is elegendő lehet a továbbjutáshoz. Azonban ez a terv nem vált be, és bár a végén kockáztattak, ez sem hozta meg a várt eredményt.

A mérkőzés végén a belgák időhúzása is mutatta, hogy mennyire fontos volt számukra legalább a második hely megszerzése. A korábban elképzelhetetlennek tartott taktika ellenére a belgák továbbjutottak, de a következő körben a rendkívül erős francia válogatottal kell megküzdeniük a negyeddöntőbe jutásért.