A magyar válogatott búcsúzott a futball-Eb-től

A magyar labdarúgó-válogatott nem jutott tovább a nyolcaddöntőbe a németországi Európa-bajnokságon, miután Grúzia meglepetésre 2-0-ra legyőzte Portugáliát az F csoportban. A magyar csapat a csoport harmadik helyén végzett, de az A és a B csoport harmadik helyezettjeivel együtt, vagyis Horvátországgal együtt kiesett a további küzdelmekből.

A magyar válogatott vasárnap este drámai körülmények között szerezte meg első győzelmét az idei Eb-n, amikor Skócia ellen a hosszabbításban, a 101. percben Csoboth Kevin góljával 1-0-ra diadalmaskodott. A sérülés miatt hosszú ideig állt a játék, ami tíz perc hosszabbítást eredményezett. A győzelem ellenére a magyar csapat nem tudta megelőzni a többi csoportharmadikot a továbbjutásért folytatott versenyben.

A továbbjutás reménye hétfőn még élt, amikor Olaszország a 98. percben egyenlített Horvátország ellen, így a horvátok mögöttünk maradtak. Azonban kedden Anglia nem tudta legyőzni Szlovéniát, ami Szlovénia jobb gólkülönbségét eredményezte, és így ők is megelőztek minket, hasonlóan a 4 pontot szerző Hollandiához.

Szerdán a magyar válogatott sorsa Portugália és Törökország meccsein múlt, de míg a törökök döntetlent értek el, addig Portugália meglepő vereséget szenvedett Grúziától, ami végleg eldöntötte a magyar csapat sorsát.

A magyar válogatott június 15-én kezdte meg szereplését az Eb-n Svájc ellen, ahol a csapat gyenge első félidőt követően 3-1-es vereséget szenvedett. A következő meccsen, Németország ellen már jobban futballoztunk, de a németek 2-0-ra győztek.

Ez volt a harmadik egymást követő Európa-bajnokság, ahol részt vett a magyar válogatott. 2016-ban csoportelsőként jutottunk tovább, de Belgium elleni 4-0-s vereséggel búcsúztunk a nyolcaddöntőben. 2021-ben a halálcsoportban Franciaországgal, Németországgal és Portugáliával szemben csak a csoport negyedik helyén végeztünk.

A nyolcaddöntők első meccsét a mieinket legyőző Svájc és a címvédő Olaszország játssza Berlinben. A németek a dánokkal találkoznak szombat este Dortmundban. A csúcsmeccs a francia-belga lesz, mert egyik csapat sem tudta megnyerni a csoportját. Az utolsó mérkőzést a jövő héten kedden Ausztria és Törökország játssza.

  • Svájc – Olaszország
  • Németország – Dánia
  • Anglia – Szlovákia
  • Spanyolország – Grúzia
  • Franciaország – Belgium
  • Portugália – Szlovénia
  • Románia – Hollandia
  • Ausztria – Törökország

: Ezek a nyolcaddöntő párharcai: a francia–belga a csúcsmeccs