Mbappé a kezdőcsapatban Lengyelország ellen

Kylian Mbappé, aki az osztrákok elleni mérkőzésen orrtörést szenvedett, speciális arcvédő maszkban fog pályára lépni a Franciaország és Lengyelország közötti találkozón.

A L’Équipe szerint Mbappé a keddi, 18 órakor kezdődő Franciaország-Lengyelország mérkőzésen kezdőként fog szerepelni. A világbajnok támadó a franciák első Európa-bajnoki mérkőzésén, az osztrákok ellen szenvedett sérülést, amikor Kevin Danso vállába fejelt egy beadás után. A sérülés következtében kórházba szállították, ahol megállapították, hogy eltört az orra.

A francia szövetség tájékoztatása szerint Mbappé-nak nem volt szüksége azonnali műtétre, így lehetősége nyílt arra, hogy egy speciális, szénszálas arcvédő maszkban folytassa a játékot az Európa-bajnokságon. A támadó a Franciaország és Hollandia közötti gól nélküli döntetlennel záruló mérkőzést a kispadról figyelte.

A sportvilágban más sérülési eset is történt, a nyolcszoros világbajnok autóversenyző, Sebastien Ogier balesetet szenvedett a Lengyel-ralira készülve. Ogier és navigátora, Vincent Landais egy olyan egysávos földúton gyakorolt, amely a csütörtöki verseny része lesz, amikor frontálisan ütközött egy szembejövő járművel. Mindkettejüket orvosi ellenőrzésre szállították, a balesetben négy ember megsérült. A rendőrség szerint a baleset 9.30 körül történt, és a másik járműben egy 69 éves sofőr és 67 éves utasa ült, akiket szintén kórházba szállítottak. A sérülésekről konkrét információ nem áll rendelkezésre, de hírek szerint gerinc- és mellkasi sérülésekről lehet szó. Minden érintett eszméleténél volt, amikor megérkezett az orvosi segítség.

(Nyitókép: AFP / Franck Fife)