Állványzat dőlt a szurkolókra Hollandiában

Tíz ember megsérült szombat este Hollandiában, amikor összeomlott egy transzparenst tartó állványzat az Rkvv Stevo amatőr futballklub pályáján, ahol egy felkészülési mérkőzést terveztek az FC Twente ellen.

Az incidens akkor történt, amikor a játékosok éppen kisétáltak a pályára Geesteren városában. A baleset következtében a tervezett mérkőzést le kellett mondani. A holland állami műsorszolgáltató, a NOS jelentése szerint a sérültek közül ketten súlyos, de nem életveszélyes állapotban vannak. A helyszínen készült videofelvételek tanúsága szerint a játékosok azonnal a lelátó felé siettek, hogy segítséget nyújtsanak a bajba jutott szurkolóknak.

Az FC Twente hivatalos közleményében kifejezte aggodalmát a sérültek iránt, és tájékoztatást adott arról, hogy szorosan együttműködnek a szurkolókkal, a Stevo klubbal és a hatóságokkal annak érdekében, hogy kiderítsék a baleset körülményeit. Hangsúlyozták, hogy jelenleg minden figyelmük a sérültek ellátására és a helyzet kezelésére összpontosul.

A tragikus esemény kapcsán Ryan Gibson, a Bayern Ryan Twitter-fiókjának tulajdonosa is megszólalt, gondolatait fejezte ki a sérült szurkolók felé, és képet osztott meg a történtekről.

Az eset kapcsán az Index, amely a cikk megjelentetését vállalta, úgy döntött, hogy a téma érzékenysége miatt nem helyez el reklámokat a cikkben.