Őrületes dráma, 124. perces góllal váltott osztályt a korábbi BL-negyeddöntős futballcsapat

Az egykoron szebb napokat is megélt Málaga CF drámai körülmények között, egy 124. percben szerzett góllal jutott fel a spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokságba.

A Málaga CF a 2022–2023-as szezonban kiesett a spanyol másodosztályból, ahol a 22 csapatos mezőnyben csak két együttest sikerült megelőznie. A következő szezonban azonban remekül szerepelt a harmadosztály kettes számú csoportjában, ami lehetővé tette számára, hogy részt vegyen a felsőházi rájátszásban.

A feljutásért vívott döntőben a Gimnastic Tarragona csapatával kellett megküzdenie. Az első mérkőzést a Málaga 2–1-re megnyerte otthon, így előnyből várhatta a visszavágót. A katalánok elleni második találkozón a 63. percben emberhátrányba kerültek, de még így is sikerült egyenlíteniük, amivel kiharcolták a hosszabbítást.

A hosszabbítás során a Gimnastic megszerezte a vezetést, de a Málaga nem adta fel, és a 108. percben szépített. A mérkőzés végén már a tizenegyesekre készülhetett volna a közönség, de a 17 éves Antonio Cordero a 124. percben megszerezte a Málaga második gólját, ezzel 4–3-as összesítéssel biztosítva a csapat számára a feljutást.

A Málaga CF korábban, egy évtizeddel ezelőtt még a La Ligában szerepelt, és olyan sikereket ért el, mint a Bajnokok Ligájában való részvétel. A 2012–2013-as szezonban egészen a negyeddöntőig jutottak, ahol a későbbi döntős Borussia Dortmund állította meg őket.