„Pálinka jobb, mint a whisky” – így vonultak a magyar szurkolók a skótok elleni meccsre

Sorsdöntő mérkőzésre készül a magyar válogatott, amely 21 órától Skócia ellen lép pályára az A csoport harmadik, zárókörében. A magyar szurkolók a mérkőzéshez méltó módon hangolódtak az összecsapásra Stuttgartban.

A magyar szurkolók lelkesedése érezhetően magas volt, hiszen egy fontos mérkőzés előtt álltak. A hangulatot jól tükrözik a helyszínről készült képek, amelyeket a HVG Instagram oldalán osztottak meg. A képek alapján a szurkolók vidáman és bizakodva készültek a skótok elleni meccsre. A felvonulás során a „Pálinka jobb, mint a whisky” kijelentés is elhangzott, amely humorosan utal a két nemzet italkultúrájára. A magyar szurkolók tehát nem csak a lelátón, hanem a város utcáin is megmutatták, mennyire támogatják a válogatottat.

Azonban nem minden szurkoló érkezhetett meg időben a mérkőzésre. A Budapestről Stuttgartba tartó Eurowings repülőjárat több mint négy órás késéssel indult el, így sok magyar drukker lemaradt az Európa-bajnoki meccsről. A gép eredetileg 16:05-kor indult volna, de csak 20:35-kor szállt fel, ami miatt a szurkolók valószínűleg jelentős részét kihagyták a mérkőzésnek. A késés oka az volt, hogy összekeverték a csomagokat, így azok nem megfelelő gépre kerültek, ami további várakozást eredményezett. A repülőtéren kialakult feszült hangulatot tovább súlyosbította, hogy a személyzet fenyegetőzött a rendőrség hívásával, amikor a drukkerek érdeklődtek a késés okáról. Továbbá túlfoglalás miatt is problémák adódtak, amikor az összes utas már felszállt 18:40-re, ami heves vitákhoz vezetett a személyzet és a pilóták között. Hat, másik városba szánt bőrönd tévedésből került a gépre, ami miatt azoknak az utasoknak, akik feladták a csomagjaikat, ki kellett szállniuk és megkeresniük a bőröndjeiket. Sok szurkolónak odaveszett a jegye is, ami komoly pénzbeli kárt okoz nekik: egyesek közel 700 ezer forintot buktak a késésen.

A Budapest Airport hivatalos tájékoztatása szerint a Stuttgartból induló járat csaknem 3 órás késéssel érkezett meg Budapestre, és csak az utasok beszállítása után derült ki, hogy a résidő miatt nem tud időben elindulni. A stuttgarti járat végül 20:35-kor felszállt Budapestről, összesen 52 fő nem utazott el. A repülőtér szerint az utasok folyamatosan kaptak tájékoztatást, hiszen a járat indulási információi a terminálon mindvégig elérhetők voltak a járatinformációs kijelzőkön. A Budapest Airport elnézést kér az utasoktól a kellemetlenségért.

A mérkőzés sajnálatos eseménye volt Varga Barnabás súlyos sérülése is. A magyar labdarúgó a 68. percben ütközött össze a skót kapussal, és több arccsontja is eltört, agyrázkódást szenvedett, nagy valószínűséggel műtét vár rá. Az éjszakát egy stuttgarti kórházban töltötte. Vargát nyakmerevítőben és hordágyon vitték le a pályáról, de már akkor tudatánál volt, és kórházba szállították.