Pénteki friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. június 28., péntek reggelére ébredve több fontos hírrel és hasznos információval szolgálunk a nap indításához.

Az év következőjében az "idősebb" anyák számára már nem lesz elérhető a babavárós támogatás egy bizonyos formája. A Szuverenitásvédelmi Hivatal válaszolt a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) korábbi kritikáira. Magyarországon az élelmiszerárak magasabbak lettek, mint az Európai Unió többi tagállamában. A mentős szakszervezeti vezetőt szivárogtatás gyanújával kirúgták. Brüsszelben döntés született: Ursula von der Leyen ismét jelölhető az Európai Bizottság élére, míg Costa és Kallas az Európai Unió két új vezetője lehet.

A demokraták aggodalmukat fejezték ki az első elnökjelölti vita után, és felmerült Joe Biden visszaléptetésének lehetősége is. Az érsekújvári vonatbaleset halálos áldozatainak száma már hét. A Temu online áruház piaci térhódítása aggodalmat kelt a hazai webshopok körében. A férfi kardcsapat új vezetőt kapott egy hónappal az olimpia előtt. A Sepsi és a Ferencvárosi TC 4-0-s állás után végül döntetlent ért el egymás ellen.

Budapesti közlekedési információk:

Az Árpád hídon baleset történt, ami a Budára vezető külső sávot érinti. A Szilágyi Erzsébet fasorban és az Örs vezér terén karbantartás miatt nem működnek a jelzőlámpák. Zuglóban az Egressy úton burkolatjavítás miatt számíthatunk sávlezárásra.

BKK közlemények:

A 251-es, 251A és 251E autóbuszok terelőútvonalon közlekednek, nem érintik az Alkotmány utca megállót. A H5-ös HÉV a Szentistvántelep, Budakalász, Lenfonó és Budakalász megállókban mindkét irányban a Szentendre felé néző peronnál áll meg.

Mai időjárás:

A nap folyamán több helyen is várható zápor, zivatar, esetleg felhőszakadás. A hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Névnapok:

Ma Irén és Levente ünnepli névnapját.

Deviza középárfolyamok:

  • EUR: 396,59
  • USD: 371,06
  • CHF: 413,35
  • GBP: 468,83

+1:

A magyar építőipar nehéz helyzetbe kerülhet az ázsiai nagyberuházások miatt, amelyek gyakran vállalhatatlan feltételeket szabnak.