Közbeszerzési csalások és helyi fejlesztések

Hat személy ellen emeltek vádat közbeszerzési eljárásban versenyt korlátozó megállapodás miatt, míg egy volt polgármester több mint 200 millió forintos csalással vádolva került az ügyészség látókörébe. Komlón a kórházi ellátás szünetel, és egy buszmegálló eltűnése is kérdéseket vet fel.

Hat személyt vádolnak azzal, hogy előre megegyeztek abban, mely cégeket hívják meg egy európai uniós forrásból finanszírozott közbeszerzésre Hajdúnánáson, hogy az elsőrendű vádlott cégét hagyják nyerni. A projekt értéke nettó 229,8 millió forint volt, és a vádlottak nem ismerték el bűnösségüket, így az eljárás szeptemberben folytatódik.

Újszentiván volt független polgármestere, Putnik Lázár négy társával együtt több mint 200 millió forinttal károsította meg az államot egy munkásszállás építése során. A vád szerint a polgármester által irányított cég nyerte el a generálkivitelezést, hogy magasabb összegben számlázhassanak az önkormányzat felé. Az elcsalt pénzből többek között vadászházat vásároltak, és társasházakat építettek.

Komlóban július 1-től szünetel az akut belgyógyászati fekvőbeteg ellátás és a bőrgyógyászati járóbeteg szakellátás. A PTE Klinikai Központ szerint a komlói páciensek így is részesülhetnek magas szintű egészségügyi ellátásban, mint Pécs és Baranya vármegye többi lakosa. A város kórházában azonban lassan csak elfekvő lesz.

A volt velemi gyermektábor területét árverésen hirdette meg az MNV, ahol nyolc érdeklődő licitált. Az utolsó ajánlat 54 millió 151 ezer forint volt, de a nyertes licitáló kilétét az MNV még nem hozta nyilvánosságra, mivel az értékesítési folyamat még nem zárult le.

Helvécián a Magyar Kétfarkú Kutyapárt támogatásával Kovács András és segítői felújítottak egy óvoda előtti buszmegállót, amelyet később elszállítottak. Kovács hangsúlyozta, hogy a felújításról többször egyeztetett a helyi vezetőkkel, és a cselekedetüket jó szándék vezérelte.

: Debreciner.hu : Szegeder.hu : 7300.hu : Nyugat.hu : Kecsup.hu