Késések és dugók nehezítik a hazautat a Balatonról

A Balatonnál hétvégén nyaralóknak sok türelemre van szükségük, ha vasárnap szeretnének visszatérni Budapestre. Délután kigyulladt egy vonatkocsi Szepezdfürdőnél, és az M7-es autópályán is jelentős a torlódás.

A kánikula miatt sokan választották a Balatont a hétvégi pihenéshez, azonban a hazautazás nem zökkenőmentes. A Tapolcáról Balatonfüredre tartó személyvonat egyik kocsija lángra kapott Szepezdfürdőnél, ami jelentős késéseket okoz a vonatok menetrendjében. A MÁV tájékoztatása szerint a Balaton északi partján 20-40, néhol akár 40-70 perces késésekkel kell számolniuk az utasoknak estig.

Az M7-es autópályán is megindult a forgalom Budapest felé, ahol Lepsény és Szabadbattyán között jelentős torlódás alakult ki. Az Útinform szerint a visszatérő nyaralók miatt lassú a haladás ezen a szakaszon.

A Révfülöpről 15:28-kor továbbinduló személyvonat egyik kocsijában keletkezett tűz esetén a mozdonyvezető gyorsan cselekedett és eloltotta a lángokat, így szerencsére senki nem sérült meg. Egy rövid ideig pótlóbuszokkal szállították az utasokat, de a vonatforgalom 16:20 körül már újraindult, majd 16:45-re elvontatták a műszaki hibás szerelvényt, így megindult a forgalom Révfülöp és Zánka-Köveskál állomások között.

A Volánbusz párhuzamos járatain a 17:30-ig megkezdett utazások esetében fogadják el az érvényes vasúti menetjegyeket. A Székesfehérvár-Tapolca vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre, kimaradó vagy rövidebb szakaszon közlekedő járatokra is számítani lehet.

Az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán is baleset történt, a 39-es kilométernél a Fácános pihenőhely után csak egy sávon, lassan lehet haladni. Emellett a 26-os főúton, Putnok és Dubicsány között frontális ütközés történt két autó között, ahol a 37-es kilométernél a forgalmat teljesen leállították.