Gondosóra alkalmazás: új fejlesztések a felhasználók számára

A gondosóra felhasználói és hozzátartozóik számára ingyenesen letölthetővé vált az új alkalmazás, amely számos új funkcióval segíti az idősek biztonságát – jelentette be a miniszterelnök főtanácsadója.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója és a kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos vasárnap Facebook-oldalán bejelentette, hogy elérhetővé vált a gondosóra új alkalmazása. Az applikáció ingyenesen letölthető, és számos hasznos funkciót kínál a felhasználóknak és az idősek hozzátartozóinak. Az alkalmazás segítségével értesítést kaphatnak, ha az idős ember veszélybe kerül, és nyomon követhetik az ezzel kapcsolatos legfrissebb információkat.

Az új alkalmazás IOS és Android platformon egyaránt elérhető, és azonnali riasztást küld, ha az óra esésérzékelője aktiválódik. Nyitrai Zsolt hozzátette, hogy az alkalmazáson keresztül egyszerűen elvégezhető az adatmódosítás és a hibabejelentés is. Ezekkel és az applikáció többi funkciójával sokkal hatékonyabbá válik a gondoskodás, magasabb szintre lép a biztonság.