Szoboszlai Dominik külön edzett a csapattól a Skócia elleni meccs előtt

A magyar labdarúgó-válogatott a weileri edzőközpontban tartotta meg utolsó edzését a Skócia elleni Európa-bajnoki csoportzáró mérkőzés előtt, Szoboszlai Dominik nélkül.

A szombati edzés első negyedórája volt nyitva a sajtó képviselői előtt. A játékosok 11 órakor kezdték a gyakorlást, és a csapatkapitány hiánya vált a beszélgetések középpontjává. Szoboszlai Dominik nem volt jelen a mezőnyjátékosok között, hasonlóan Loic Nego-hoz és Balogh Botondhoz, akik szintén nem vettek részt az edzésen. A Le Havre játékosa azonban az utolsó percekben megjelent, hogy külön edzést végezzen a fizioterapeutával.

A liverpooli középpályás, aki a társaktól elkülönülve a sátorban végzett regenerálóedzést, valószínűleg hasonló programot követhetett. A magyar szövetség szerint "nincs semmi baja", és a gyakorlás későbbi részében csatlakozott a társaihoz. Jelenleg nincs hivatalos információ arról, hogy sérülés miatt maradt volna távol a kapitány, de úgy tűnik, elővigyázatosságból nem vett részt az edzésen. A Magyar Labdarúgó-szövetség később megerősítette, hogy Szoboszlai a teljes edzést kihagyta, és pénteken sem edzett együtt a társakkal, de a Nemzeti Sport úgy értesült, hogy a válogatott kulcsjátékosa tudja vállalni a játékot Skócia ellen.

A csapat hangulata pozitív, a játékosok jókedvűen csipkelődtek egymással a különböző feladatok során. Az előző két csoportmérkőzést sérülés miatt kihagyó Styles Callum viszont a kezdetektől részt vett a verőfényes napsütésben tartott edzésen. Reménykedünk, hogy a Skócia elleni mérkőzés után is lesz okunk az örömre.

Labdarúgó Európa-bajnokság 2024, csoportkör, 3. forduló

A csoport

  • június 23., 21.00, Frankfurt: Svájc–Németország
  • június 23., 21.00, Stuttgart: Skócia–Magyarország

Az 1. forduló eredményei

Magyarország–Svájc 1–3 (0–2)

Németország–Skócia 5–1 (3–0)

A 2. forduló eredményei

Németország–Magyarország 2–0 (1–0)

Skócia–Svájc 1–1 (1–1)

A csoport jelenlegi állása: 1. (és továbbjutott) Németország 6 pont (7–1), 2. Svájc 4 (4–2), 3. Skócia 1 (2–6), 4. Magyarország 0 (1–5).

Az Index Európa-bajnoki mellékletében minden információt megtalálhatnak a rajongók: meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – mindez egy helyen. A menetrend, a csoportok állása, a játékoskeretek, a csapatleírások és a helyszínek is elérhetők, így a németországi eseményeket követve a helyszíni tudósítóink exkluzív tartalmakkal jelentkeznek. A magyar csapat szombat délután busszal utazik Stuttgartba, ahol vasárnap csak győzelemmel maradhat esélyük a továbbjutásra. A válogatott a közel 55 ezer néző befogadására alkalmas MHP Arénában lép pályára, a találkozót az argentin Facundo Tello vezeti majd. A skótok elleni meccs vasárnap 21 órakor kezdődik – és természetesen élőben közvetítjük a hvg.hu-n.