Rossi: Szoboszlai miatt nem aggódom, a skótokra is ugyanakkora nyomás nehezedik

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint mindkét csapatra, így a skótokra is ugyanakkora nyomás nehezedik a vasárnapi Európa-bajnoki mérkőzésen.

A magyar válogatott edzője, Marco Rossi kiemelte, hogy a németországi Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában a skót ellenfelekkel szembeni találkozó igazi ki-ki mérkőzés lesz. "Két meccsen nulla pontot szereztünk, ezek után nincs más alternatíva, csak a győzelem. Ez egy ki-ki meccs lesz, amelyen mindkét csapatra ugyanolyan nyomás nehezedik. Nekik és nekünk is kell a három pont, egy cipőben járunk. Ha megvan, azzal továbbjuthatunk, de ha mégsem, akkor is úgy távozunk, hogy három pontot bezsebeltünk" – mondta Rossi az MTI érdeklődésére szombati sajtótájékoztatóján.

Rossi szerint a csapat fizikálisan rendben van, de az utolsó pillanatig várnak az értékelésekkel, hogy ki milyen állapotban van. Hozzátette, hogy nem keres kifogásokat, mivel az ellenfélnek is ez lesz a harmadik összecsapása. A csapatkapitány, Szoboszlai Dominik miatt nem aggódik, hiszen az elmúlt három napban elsősorban a regenerációjára koncentráltak.

Az Eb előtti utolsó felkészülési mérkőzésen megsérült Styles Callum már négy napja együtt edz a társaival, így készen áll a játékra. Rossi elárulta, hogy a kezdőcsapatban lesz néhány változtatás, de ezeket nem a rossz játék, hanem a csapat frissítése indokolja.

A skótok játékstílusáról szólva Rossi elmondta: "Skócia mindig agresszív futballt játszik, az első két meccsen is ezt próbálta. Az első, németek elleni találkozót nehéz értékelni, mert korán tíz emberre fogyatkozott a szigetországi együttes, ami rémálom bármelyik csapat számára ilyen erős riválissal szemben. Ismerjük a skótok küzdőszellemét, amit megmutattak Svájc ellen, még ha volt is szerencséjük" – beszélt a soron következő ellenfélről Rossi, aki a legveszélyesebb játékosok között John McGinnt és Scott McTominayt említette.

A játékvezetői teljesítményt illetően Rossi elvárása a következetesség. "A németek elleni 2-0-s vereség alkalmával a holland Danny Makkelie nem így járt el" – mondta Rossi, hozzátéve, hogy a videobíró korában nem kellene számítania, melyik csapat mennyire erős, és ugyanolyan védelmet kellene jelentenie minden csapat számára.

A magyar-skót összecsapás vasárnap 21 órakor kezdődik a stuttgarti MHP Arénában, az argentin Facundo Tello sípjelére, és az M4 Sport valamint a Kossuth Rádió élőben közvetíti.