Milák Kristóf aranyérmes a 200 méteres pillangóúszásban Belgrádban

Milák Kristóf sikeresen megvédte címét és aranyérmet nyert a 200 méteres pillangóúszásban a Belgrádi Európa-bajnokságon szombaton.

Milák Kristóf kiemelkedő teljesítményt nyújtva 1:54.43-as időeredménnyel diadalmaskodott a döntőben, ezzel megszerezve nyolcadik Európa-bajnoki címét 50 méteres medencében. A magyar úszó ezzel egyenlítette Michael Gross négy egymást követő győzelemmel álló rekordját ebben a számban. A versenyen Milák mellett a lengyel Krzysztof Chmielewski (1:54.78) és Michal Chmielewski (1:55.51) szerezte meg az ezüst-, illetve a bronzérmet.

A magyar csapatból Márton Richárd is kiválóan szerepelt, aki a negyedik helyen végzett 1:56.07-es idővel. Milák Kristóf ezzel a győzelmével második aranyérmét is begyűjtötte a belgrádi bajnokságon.

A magyar úszósikerek sorát Senánszky Petra is folytatta, aki a női 50 méteres pillangóúszásban 24.56 másodperces idővel szintén aranyérmet szerzett, ezzel Magyarország hetedik aranyérmét hozva a belgrádi medencéből. A magyar küldöttség sikerét tovább növelte a Márton Richárd, Holló Balázs, Ábrahám Minna, Pádár Nikolett összeállítású 4x200 méteres vegyes gyorsváltó, amely szintén aranyérmet nyert. Ebben a számban mindössze öt nemzet állított ki csapatot, a magyarok már a délelőtti előfutamban is magabiztosan végeztek az élen, a fináléban pedig közel ötmásodperces fölénnyel diadalmaskodtak, 7:30.11 perces idővel. A dobogón Lengyelország (7:35.08) és Németország (7:35.56) követte őket. Ennek a sikernek köszönhetően a magyar küldöttség a zárónap előtt nyolc aranynál jár a szerb fővárosban.